Kreativno - edukativna škola za mlade poduzetnike

06.05.2011.

KEŠ-ovci posjetili Jadran Galenski Laboratorij I RRA Porin

Autor: Damir Jevtić

Kreativno - edukativna škola za mlade poduzetnike (KEŠ) je izvanškolski program čiji je programski organizator Odjel gradske uprave za poduzetništvo. Provodi se u Domu mladih u Rijeci s ciljem razvoja poduzetničkih sposobnosti i vještina kod mladih i pripreme na mogući izbor poduzetničke karijere već u najranijim danima.

Kreativno - edukativna škola za mlade poduzetnike

JGL je već od prvih dana uvođenja KEŠ Programa prepoznao njegov značaj te se aktivno priključio procesu pripreme znanja za poduzetničke aktivnosti naših mladih sugrađana. KEŠ-ovci su se upoznali s vizijom i misijom JGL, strategijama osvajanja tržišta, upravljanja ljudskim potencijalima, a jako ih je zanimalo na koji način se postaje dijelom tima uspješne ekipe JGL.

U ugodnom i prostranom prostoru inkubatora za uslužne djelatnosti primila ih je direktorica PORINA Doris Sošić te im objasnila ulogu regionalnih agencija i poduzetničkih inkubatora u stvaranju preduvjeta za razvoj poduzetništva.

KEŠ je pokrenut kao pilot - projekt školske godine 2008/2009. Ima suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za provođenje.

Aktivnostima na programu potiče se razvijanje sposobnosti inicijative i inovativnosti, donošenja odluka,  odlučnosti, usmjerenosti cilju i prepoznavanju prilika.

Svi polaznici sedmih I osmih razreda koji žele naučiti vještine modernih poduzetnika, te ući u svijet poduzetničkih poduhvata od iduće školske godine sve informacije mogu dobiti na adresi: Dom mladih Rijeka, Laginjina 15, e-mailom na iva@dom-mladih.hr, ili na facebook stranici .

Kako je protekao dan maldih KEŠovca pogledajte u video prilogu: