FOTOGALERIJA

24.10.2018.

Katamaran Jelena novi brod u Jadrolinijinoj floti

Autor: Filip Brnelić

Na riječkom putničkom terminalu održano je krštenje novog Jadrolinijinog katamarana „Jelena“, izgrađenog u brodogradilištu Damen u Singapuru. Brod je dužine 42.2, širine 11.6 metara, kapaciteta 403 putnika te maksimalne brzine od 40 čvorova. Imati će osam članova posade, a kao njegove posebnosti istaknuti su suvremeni tehnološki sustavi pročišćavanja voda i navigacije, salon za putnike na dvije razine te potpuna prilagođenost za osobe s invaliditetom. Najnoviji Jadrolinijin katamaran svoje će prve rute ploviti po srednjodalmatinskim otocima.

Na riječkom putničkom terminalu održano je krštenje novog Jadrolinijinog katamarana „Jelena“. Svečanosti krštenja nazočili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednik uprave Jadrolinije David Sopta te državna tajnica za more pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac.

Zita Pleša, umirovljena radnica sa odrađenih 40 godina radnog staža u Jadroliniji, postala je kumom katamarana, pri čemu je istaknula veliku čast i zahvalnost Jadroliniji na prepoznavanju njezinog dugogodišnjeg rada.

Svečanosti krštenja nazočili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednik uprave Jadrolinije David Sopta te državna tajnica za more pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac.