Novi poslovi

20.04.2017.

JGL se širi na rumunjsko tržište: Potpisani ugovori vrijedni 4 milijuna eura

Autor: Radio Rijeka

Riječka tvrtka "Jadran galenski laboratorij" potpisala je dva petogodišnja ugovora s indijskom farmaceutskom kompanijom "Dr. Reddy's", koja posluje na 25 svjetskih tržišta. U planu je lansiranje licencne linije proizvoda JGL-a na tržište Rumunjske.

Svečano otvoren Pharma Valley, farmaceutski kompleks JGL-a na Svilnom

Najmanji godišnji prihod koji u Jadran galenskom laboratoriju očekuju ovim ugovorima je četiri milijuna eura, kaže direktorica globalnoga razvoja poslovanja Dunja Siuc Valković. "U fokusu nam je naravno europsko tržište i definirali smo rumunjsko tržište kao vrlo interesantno zbog rastućeg BDP-a i velikog tržišta od 20 milijuna stanovnika", govori Siuc Valković.

Novi partner, indijska kompanija Dr. Reddy's, u Rumunjskoj posluje od 1995. godine i ondje godišnje ostvaruje oko 19 milijuna eura prihoda. Na tome je tržištu vodeća u segmentu OTC lijekova, a ugovor s JGL-om podrazumijeva prodaju Aqua Maris i Meralis sprejeva i kapi za nos pod vlastitim brendom.

Osim što je prisutna na 25 svjetskih proizvodnih lokacija, farmaceutska kompanija iz Indije ima deset centara za istraživanje i razvoj te zapošljava više od 20 tisuća ljudi.