ZAGREB

22.03.2016.

Ina izrađuje studiju energetske učinkovitosti za rafineriju u Rijeci

INA će izraditi studiju energetske učinkovitosti za Rafineriju nafte Rijeka (RNR) za što je angažirala tvrtku Neste Jacobs, s ciljem dodatnih poboljšanja energetske učinkovitosti RNR-a, priopćila je Ina u utorak.

INA

U izradi studije energetske učinkovitosti Neste Jacobs će primijeniti vlastiti koncept NJe2 pomoću kojeg će analizirati trenutnu potrošnju energije, izvore energije i sredstva za proizvodnju i potrošnju energije unutar rafinerije te u prostoru logističkog terminala. Cilj je ukazati na izvedive mogućnost poboljšanja energetske učinkovitosti u skladu s Ininim sustavom upravljanja energijom prema certifikatu ISO 50001:2011.

Cilj studije je pronalazak izvedivih mogućnosti poboljšanja energetske učinkovitosti riječke rafinerije„Neste Jacobs posjeduje pravu kombinaciju kompetencija za izradu studije energetske učinkovitosti za Inu. Već imamo iskustvo suradnje s tvrtkom Neste Jacobs u drugim područjima te sam uvjeren da će svojim sveobuhvatnim i detaljnim pristupom ostvariti izvrsne rezultate koji će pridonijeti našem stalnom nastojanju da poboljšamo energetsku učinkovitost RNR“, izjavio je Bengt Oldsberg, Inin izvršni direktor za Rafinerije i marketing.
 
„Veoma nam je drago što ćemo izraditi studiju energetske učinkovitosti za Ininu rafineriju u Rijeci“, izjavio je Jarmo Suominen, glavni izvršni direktor tvrtke Neste Jacobs te dodao „Ovo je važan korak za Neste Jacobs u međunarodnom proboju naših rješenja za energetsku učinkovitost NJe2 za industriju ugljikovodika, odnosno u ovom slučaju za rafinerijsku nafte“.

Tagovi: