Step Ri

28.03.2018.

CERIecon Playpark Rijeka primio i drugu generaciju polaznika

U utorak, 27. ožujka 2018., u prostoru STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, odvilo se formalno primanje druge generacije korisnika u CERIecon Playpark Rijeka program koji traje do jeseni. Prva generacija programa uspješno se privodi kraju.

U utorak, 27. ožujka 2018., u prostoru STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, odvilo se formalno primanje druge generacije korisnika u CERIecon Playpark Rijeka program koji traje do jeseni. Prva generacija programa uspješno se privodi kraju.

STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, provodi besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja koji uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad, zahvaljujući CERIecon Playpark Rijeka programu.

Formalnom primanju druge generacije korisnika prisustvovali su predstavnici Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke i STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, kao i timovi prve i druge generacije CERIecon Playpark programa. Tamara Grubiša, viša stručna suradnica za pravne poslove Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, pozdravila je sve sudionike i poželjela im sreću u šestomjesečnom programu, dok je Boris Golob, direktor STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, opisao projekt CERIecon i aktivnosti koje šestomjesečni program obuhvaća.

"Korisnicima CERIecon Playparka Rijeka želimo pružiti aktualna i primjenjiva znanja, te ih tako osposobiti za lakši početak i vjerojatniji uspjeh i rast poslovanja. Od posebne je važnosti međunarodna umreženost, koja će sudionicima omogućiti da ideju razvijaju u novim okruženjima.“ – izjavio je Boris Golob.

Ovoga su utorka polaznicima prve generacije CERIecon Playpark Rijeka programa također uručene zaslužene diplome, a korisnici su podijelili svoje dosadašnje iskustvo u CERIecon Playpark Rijeka programu.         

Uslijedilo je potpisivanje Ugovora o suradnji za drugu generaciju CERIecon Playpark Rijeka korisnika, koji su predstavili vlastite inovativne ideje s kojima kreću u šestomjesečni program koji traje do jeseni 2018. godine.

CERIecon Playpark Rijeka program sastavni je dio projekta CERIecon, koji Središnju Europu želi učiniti konkurentnijom kroz unaprjeđenje poduzetničkih vještina.  Program razvoja ideje i njezine komercijalizacije u CERIecon Playpark-u Rijeka namijenjen je pojedincima i timovima s idejom koji žele postati poduzetnici, poduzetnicima početnicima, start-up tvrtkama i mladim tvrtkama do 5 godina starosti. Besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja CERIecon Playpark Rijeka uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad.

Riječki Playpark jedan je od 7 Playparkova u Središnjoj Europi – srodni CERIecon Playparkovi otvoreni su i u Austriji (Beč), Njemačkoj (Stuttgart), Poljskoj (Krakow), Češkoj (Brno), Slovačkoj (Bratislava) i Italiji (Verona). Tako će, uz lokalne Playpark usluge, sudionici imati priliku dodatno razvijati ideju na petodnevnoj razmjeni u partnerskom CERIecon Playparku u Veroni, te se kvalificirati i za veliko finale koje će se održati u rujnu 2018. u Italiji.

Prva generacija polaznika CERIecon Playparka svoje je poduzetničke ideje predstavila 5. listopada 2017. Pogledajte što su tada rekli: