Vi se nalazite: Moja Rijeka Privreda

Privreda

Izdvojeno

 • Riječkim poduzetnicima lani dodijeljeno bespovratnih 2,69 milijuna kuna

  S ciljem poticanja razvoja poduzetništva riječkim poduzetnicima u 2018. godini dodijeljeno je 2,69 milijuna kuna bespovratnih subvencija. Grad Rijeka već jedanaestu godinu zaredom raspisuje Javni poziv za realizaciju mjera iz Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke, putem kojeg se riječkim poduzetnicima dodjeljuju potpore malih vrijednosti. U proteklih 11 godina riječkim je poduzetnicima odobreno 1.106 potpora u ukupnom iznosu od 15,4 milijuna kuna.

  30.01.2019.
 • Rekordna turistička godina PGŽ: bolje kategorije pune kapacitete

  Na području Primorsko-goranske županije prošle je godine ostvaren rekordan turistički rezultat s više od tri milijuna dolazaka te 19 milijuna noćenja, što je u odnosu prema 2017. godini porast za četiri i dva posto, izvijestila je Turistička zajednica Kvarnera.

  11.01.2019.

Ostalo

 • VIDEOREPORTAŽA

  Priča o uzajamnom razvoju Rijeke i njezine luke

  pročitaj višeBogatim programom od 18. do 22. ožujka obilježeno je 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom, čime je započeo razvoj moderne riječke luke. Ova obljetnica prigoda je da podsjetimo na razvoj luke i ulogu u prosperitetu kako grada tako i sjevernog Jadrana. Naime, u svojoj dvije tisuće godina dugoj povijesti primorskog i pomorskog grada, Rijeka je rasla i razvijala se uz svoju luku od svojih početka do današnjih dana.

  28.03.2019.

  Tagovi:
 • Brodogradilište Viktor Lenac

  USS "Mount Whitney" ponovno u Lencu

  pročitaj višeU Brodogradilištu Viktor Lenac počeo je remont na zapovjednom brodu šeste flote Američke ratne mornarice "Mount Whitney". Remont, u vrijednosti 21 milijun američkih dolara, prema ugovoru će trajati šest mjeseci, uvjetno mjesec duže u slučaju dodatnih radova.

  21.01.2019.

  Tagovi:
 • Program Retox

  "Odvažna rasprava" o ženama u poduzetništvu

  pročitaj višeU sklopu prvog ovogodišnjeg programa Retox, u RiHubu će se danas u 17:30 održati panel diskusija “Odvažna rasprava“ o problemima s kojima se žene susreću prilikom pokretanja poslovne inicijative koji predstavlja program podrške ekonomskom osnaživanju žena ODVAŽNA.

  17.01.2019.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA

  Dodijeljena priznanja za najbolje uređene izloge

  pročitaj višeU sklopu Rijeka Adventa, i ove su godine dodijeljena priznanja za najbolje uređene izloge u užem centru grada nastalim u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti u Rijeci. Učenici ŠPUR-a najbolje su uredili izloge trgovina Flair i Ciciban te salona Croata. Također, prepoznati su i izlozi koje su poduzetnici uredili u vlastitom aranžmanu – slastičarnica Cacao i trgovina Elfs, a Atelieru Rogić dodijeljeno je i priznanje za trajni doprinos uređenju grada.

  21.12.2018.

  Tagovi:
 • 50 godina Udruženje obrtnika Rijeka

  Viktoru Shahiniju priznanje za životno postignuće i promociju obrtništva

  pročitaj višeUdruženje obrtnika Rijeka, koje okuplja oko dvije i pol tisuće obrtnika iz Rijeke, Bakra, Čavli, Kostrene i Kraljevice, današnjom je svečanosti proslavilo 50 godina postojanja te zaslužnima dodijelilo svoja priznanja i nagrade. Posebno Priznanje za životno postignuće i promociju obrtništva i struke te Plaketu Hrvatske obrtničke komore gosp. Viktoru Shahiniju, koji svoj obrt za proizvodnju i prodaju naočala u Rijeci ima već više od 50 godina.

  12.12.2018.

  Tagovi:
 • Dodjela nagrade

  Brodogradilište Viktor Lenac, Elcon Geraetebau i Log Adrian nagrađeni "Zlatnom kunom"

  pročitaj višeU Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je godišnja svečanost dodjele nagrada i priznanja Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka. Dobitnici plaketa Zlatne kune za 2017. godinu za poslovanje na području Primorsko-goranske županije su Brodogradilište Viktor Lenac d.d., Elcon Geraetebau d.o.o. te Log Adrian d.o.o.

  07.12.2018.

  Tagovi:
 • ACI na novoj, riječkoj adresi

  ACI: uprava ima novu, riječku adresu

  pročitaj višeUprava ACI-ja je od ponedjeljka, 3. prosinca, svoju upravu preselila iz Opatije na novu, riječku adresu. Pedeset zaposlenika ACI-ja sada radi u središtu Rijeke, u ulici Rudolfa Strohala 2. Velika je to stvar za Rijeku, kazao je član uprave Juraj Bukša.

  06.12.2018.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA

  Katamaran Jelena novi brod u Jadrolinijinoj floti

  pročitaj višeNa riječkom putničkom terminalu održano je krštenje novog Jadrolinijinog katamarana „Jelena“, izgrađenog u brodogradilištu Damen u Singapuru. Brod je dužine 42.2, širine 11.6 metara, kapaciteta 403 putnika te maksimalne brzine od 40 čvorova. Imati će osam članova posade, a kao njegove posebnosti istaknuti su suvremeni tehnološki sustavi pročišćavanja voda i navigacije, salon za putnike na dvije razine te potpuna prilagođenost za osobe s invaliditetom. Najnoviji Jadrolinijin katamaran svoje će prve rute ploviti po srednjodalmatinskim otocima.

  24.10.2018.

  Tagovi:
 • HKD na Sušaku

  Regionalna konferencija u sklopu projekta Poslovni uzlet 2018.

  pročitaj višeU suradnji s Gradom Rijeka i Primorsko-goranskom županijom, Poslovni dnevnik organizira Regionalnu konferenciju u sklopu projekta Poslovni uzlet 2018., koja će se 17. listopada održati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

  16.10.2018.

  Tagovi:
 • Objavljen javni poziv

  Razvijte svoju ideju u Startup inkubatoru! Počele prijave za 10. generaciju polaznika

  pročitaj višeStartup inkubator Rijeka već petu godinu pruža zainteresiranima podršku u razvoju njihovih poslovnih ideja. Namijenjen je fizičkim osobama, odnosno timovima. Do sad je inkubirao devet generacija polaznika, a trenutno je raspisan javni poziv za upis 10. generacije. Javni poziv otvoren je do 28. listopada, a nova generacija počinje s radom 12. studenoga 2018. godine.

  04.10.2018.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA: Riječki vinari i vinogradari

  Vino koje dozrijeva na Srdočima

  pročitaj višeDa pitate Riječane znaju li za Belu nedeju, teško biste našli nekog koji ne zna za ovu feštu od mladoga vina u susjednom Kastvu. No, da ih pitate postoje li u njihovom gradu ljudi koji se bave vinarstvom i vinogradarstvom, možda bi se spomenuli samo ugostitelja koji svoju hranu pažljivo sljubljuju s vrhunskom kapljicom. Rijetko tko bi mogao reći da na rubu grada, na granici s onim Kastvom s početka priče, djeluje Udruga vinara, vinogradara i voćara iz Srdoča. Početkom godine obilježila je petu godinu rada, a okuplja 70-ak članova s područja Srdoča, Rijeke i okolice.

  02.10.2018.

  Tagovi:
  Dijelovi grada:
  • Srdoči
 • Javni poziv

  Od 1. listopada online prijave za gradske subvencije poduzetnicima

  pročitaj višeGrad Rijeka danas je objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva. Subvencije se dodjeljuju za devet mjera usmjerenih na razvoj i unaprjeđenje konkurentnosti riječkih poduzetnika. Iako je javni poziv raspisan danas, kako bi poduzetnici imali dovoljno vremena za pripremu dokumentacije, prijave će se zaprimati isključivo online od 1. listopada te će poduzetnici imati mjesec dana za prijavu.

  26.09.2018.

  Tagovi:
 • Poticanje poduzetništva

  Riječkoj tvrtki Alfa Marine dodijeljeno bespovratnih 780 tisuća kuna

  pročitaj višeMinistarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je ugovore o bespovratnim EU sredstvima hrvatskim poduzetnicima koji su ih osvojili unutar natječaja „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI)“, među kojima je i riječka tvrtka Alfa Marine. Riječ je tvrtci koja se bavi ugradnjom, puštanjem u pogon te održavanjem sustava za brodsku propulziju, a dobivenih gotovo 780.000 kuna namijenili su dovršetku razvoja inovativnog integriranog sustava za dinamičko pozicioniranje broda te povećanje konkurentnosti.

  11.09.2018.

 • VIDEO

  Zavirite u Špajzu – prvu 'zero waste' trgovinu u gradu!

  pročitaj višeU Ružićevoj ulici izniknuo je plod dugo pripremanog eko-poduzetničkog projekta Špajza, zero waste trgovine bazirane na ograničavanju korištenja jednokratne ambalaže. Vlasnice Špajze, Ana Kovačević i Dina Benazić, došle su na ideju u nadi da razviju lokalnu svijest o održivom poduzetništvu i potrošnji.

  03.08.2018.

  Tagovi:
 • Trend dobrih rezultata

  Trend povećanja gospodarske aktivnosti u Rijeci nastavlja se petu godinu zaredom

  pročitaj višeTrend dobrih rezultata poslovanja riječkih poduzetnika koji je postao izraženiji od 2014. godine, nastavljen je i u 2017. godini. Prema dobivenim podacima od FINA-e, osnovni ekonomsko financijski pokazatelji poslovanja, pokazuju povećanje gospodarske aktivnosti. Broj poduzetnika je na međugodišnjoj razini povećan za 5,4% dok je broj zaposlenih porastao za gotovo 4%. Ukupni su prihodi u 2017. u odnosu na 2016. godinu porasli za nešto više od 9% i prešli su granicu od 20 milijardi kuna.

  25.07.2018.

  Tagovi: