Vi se nalazite: Moja Rijeka Privreda

Privreda

Izdvojeno

 • Brodogradilište Viktor Lenac, Elcon Geraetebau i Log Adrian nagrađeni "Zlatnom kunom"

  U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je godišnja svečanost dodjele nagrada i priznanja Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka. Dobitnici plaketa Zlatne kune za 2017. godinu za poslovanje na području Primorsko-goranske županije su Brodogradilište Viktor Lenac d.d., Elcon Geraetebau d.o.o. te Log Adrian d.o.o.

  07.12.2018.
 • Razvijte svoju ideju u Startup inkubatoru! Počele prijave za 10. generaciju polaznika

  Startup inkubator Rijeka već petu godinu pruža zainteresiranima podršku u razvoju njihovih poslovnih ideja. Namijenjen je fizičkim osobama, odnosno timovima. Do sad je inkubirao devet generacija polaznika, a trenutno je raspisan javni poziv za upis 10. generacije. Javni poziv otvoren je do 28. listopada, a nova generacija počinje s radom 12. studenoga 2018. godine.

  04.10.2018.

Ostalo

 • ACI na novoj, riječkoj adresi

  ACI: uprava ima novu, riječku adresu

  pročitaj višeUprava ACI-ja je od ponedjeljka, 3. prosinca, svoju upravu preselila iz Opatije na novu, riječku adresu. Pedeset zaposlenika ACI-ja sada radi u središtu Rijeke, u ulici Rudolfa Strohala 2. Velika je to stvar za Rijeku, kazao je član uprave Juraj Bukša.

  06.12.2018.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA

  Katamaran Jelena novi brod u Jadrolinijinoj floti

  pročitaj višeNa riječkom putničkom terminalu održano je krštenje novog Jadrolinijinog katamarana „Jelena“, izgrađenog u brodogradilištu Damen u Singapuru. Brod je dužine 42.2, širine 11.6 metara, kapaciteta 403 putnika te maksimalne brzine od 40 čvorova. Imati će osam članova posade, a kao njegove posebnosti istaknuti su suvremeni tehnološki sustavi pročišćavanja voda i navigacije, salon za putnike na dvije razine te potpuna prilagođenost za osobe s invaliditetom. Najnoviji Jadrolinijin katamaran svoje će prve rute ploviti po srednjodalmatinskim otocima.

  24.10.2018.

  Tagovi:
 • HKD na Sušaku

  Regionalna konferencija u sklopu projekta Poslovni uzlet 2018.

  pročitaj višeU suradnji s Gradom Rijeka i Primorsko-goranskom županijom, Poslovni dnevnik organizira Regionalnu konferenciju u sklopu projekta Poslovni uzlet 2018., koja će se 17. listopada održati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

  16.10.2018.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA: Riječki vinari i vinogradari

  Vino koje dozrijeva na Srdočima

  pročitaj višeDa pitate Riječane znaju li za Belu nedeju, teško biste našli nekog koji ne zna za ovu feštu od mladoga vina u susjednom Kastvu. No, da ih pitate postoje li u njihovom gradu ljudi koji se bave vinarstvom i vinogradarstvom, možda bi se spomenuli samo ugostitelja koji svoju hranu pažljivo sljubljuju s vrhunskom kapljicom. Rijetko tko bi mogao reći da na rubu grada, na granici s onim Kastvom s početka priče, djeluje Udruga vinara, vinogradara i voćara iz Srdoča. Početkom godine obilježila je petu godinu rada, a okuplja 70-ak članova s područja Srdoča, Rijeke i okolice.

  02.10.2018.

  Tagovi:
  Dijelovi grada:
  • Srdoči
 • Javni poziv

  Od 1. listopada online prijave za gradske subvencije poduzetnicima

  pročitaj višeGrad Rijeka danas je objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva. Subvencije se dodjeljuju za devet mjera usmjerenih na razvoj i unaprjeđenje konkurentnosti riječkih poduzetnika. Iako je javni poziv raspisan danas, kako bi poduzetnici imali dovoljno vremena za pripremu dokumentacije, prijave će se zaprimati isključivo online od 1. listopada te će poduzetnici imati mjesec dana za prijavu.

  26.09.2018.

  Tagovi:
 • Poticanje poduzetništva

  Riječkoj tvrtki Alfa Marine dodijeljeno bespovratnih 780 tisuća kuna

  pročitaj višeMinistarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je ugovore o bespovratnim EU sredstvima hrvatskim poduzetnicima koji su ih osvojili unutar natječaja „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI)“, među kojima je i riječka tvrtka Alfa Marine. Riječ je tvrtci koja se bavi ugradnjom, puštanjem u pogon te održavanjem sustava za brodsku propulziju, a dobivenih gotovo 780.000 kuna namijenili su dovršetku razvoja inovativnog integriranog sustava za dinamičko pozicioniranje broda te povećanje konkurentnosti.

  11.09.2018.

 • VIDEO

  Zavirite u Špajzu – prvu 'zero waste' trgovinu u gradu!

  pročitaj višeU Ružićevoj ulici izniknuo je plod dugo pripremanog eko-poduzetničkog projekta Špajza, zero waste trgovine bazirane na ograničavanju korištenja jednokratne ambalaže. Vlasnice Špajze, Ana Kovačević i Dina Benazić, došle su na ideju u nadi da razviju lokalnu svijest o održivom poduzetništvu i potrošnji.

  03.08.2018.

  Tagovi:
 • Trend dobrih rezultata

  Trend povećanja gospodarske aktivnosti u Rijeci nastavlja se petu godinu zaredom

  pročitaj višeTrend dobrih rezultata poslovanja riječkih poduzetnika koji je postao izraženiji od 2014. godine, nastavljen je i u 2017. godini. Prema dobivenim podacima od FINA-e, osnovni ekonomsko financijski pokazatelji poslovanja, pokazuju povećanje gospodarske aktivnosti. Broj poduzetnika je na međugodišnjoj razini povećan za 5,4% dok je broj zaposlenih porastao za gotovo 4%. Ukupni su prihodi u 2017. u odnosu na 2016. godinu porasli za nešto više od 9% i prešli su granicu od 20 milijardi kuna.

  25.07.2018.

  Tagovi:
 • VIDEO

  Startup inkubator Rijeka predstavio rad svoje devete generacije timova

  pročitaj višeSedam mladih timova imalo je priliku prezentirati svoje projekte u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u sklopu Demo dana 9. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka. Startup inkubator posvećen je stvaranju poticajnog okruženja za mlade poduzetnike i one koji to žele postati. Pružajući mentorstvo i pomoć pri realizaciji projekata, omogućuje korisnicima da se upoznaju s ranim stadijima otvaranja tvrtke i ulaska na tržište.

  12.07.2018.

  Tagovi:
 • Prodajna mreža SPAR-a u Hrvatskoj kontinuirano raste, danas otvorena 107. trgovina

  Rijeka dobila novi INTERSPAR hipermarket, otvoreno više od 100 novih radnih mjesta

  pročitaj višeRijeka je od danas bogatija za još jedan INTERSPAR hipermarket. Novi INTERSPAR smješten je na prvom katu Tower Centra i prostire se na čak 4.200 kvadratnih metara prodajnog prostora. Kupcima je na raspolaganju više od 100 ljubaznih djelatnika koji će im rado pomoći pri kupnji.

  30.05.2018.

  Tagovi:
 • RIJEKA

  Zaposlenicima Jadrolinije veće plaće

  pročitaj višeU riječkoj luci u srijedu je potpisan Sporazum o povećanju plaća u društvu Jadrolinija kojim je povećan vrijednosni bod plaća zaposlenika za pet posto. Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta izjavio je kako je uspostavljen kvalitetni socijalni dijalog nakon više godina njegova izostanka.

  05.04.2018.

  Tagovi:
 • Step Ri

  CERIecon Playpark Rijeka primio i drugu generaciju polaznika

  pročitaj višeU utorak, 27. ožujka 2018., u prostoru STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, odvilo se formalno primanje druge generacije korisnika u CERIecon Playpark Rijeka program koji traje do jeseni. Prva generacija programa uspješno se privodi kraju.

  28.03.2018.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA: Jačanje kapaciteta riječke luke

  Investicija od 30 milijuna eura: Luka Rijeka otvorila nova skladišta na Terminalu Škrljevo

  pročitaj višeLuka Rijeka d.d. otvorila je danas nova skladišta na Terminalu Škrljevo, na adresi Kukuljanovo 460. Riječ je o 26.000 m² zatvorenih skladišta i 36.000 m² novoizgrađene nadstrešnice, čime se ukupna površina terminala povećala na više od 400.000 m². Ukupna vrijednost ove značajne investicije u ovoj fazi iznosi 30 milijuna eura.

  20.12.2017.

  Tagovi:
 • VIDEO

  Svoje poslovne ideje predstavila i 8. generacija korisnika Startup inkubatora Rijeka

  pročitaj višeU Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u srijedu, 13. prosinca, održan je Demo dan 8. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka, u sklopu kojeg su timovi predstavili svoje poslovne ideje koje su razvijali šest mjeseci u riječkom inkubatoru za mlade uz pomoć mentora i partnera na projektu. Upravo okončani ciklus inkubacije uspješno je završilo pet timova.

  14.12.2017.

  Tagovi:
 • Nagrade i priznanja HGK – Županijske komore Rijeka

  "Zlatna kuna 2017." riječkim tvrtkama JGL i TSI te kastavskom Montelektru

  pročitaj višePlakete "Zlatna kuna", što ih dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora- Rijeka, ove su godine osvojile tvrtke: JGL d.d. Rijeka – u kategoriji velikih tvrtki, Montelektro d.o.o. Kastav – u kategoriji srednjih tvrtki i TSI d.o.o. Rijeka – u kategoriji malih tvrtki. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Katici Hauptfeld, iz tvrtke KATARINA LINE d.o.o. Opatija.

  06.12.2017.