VIDEO: Koncerti u Beertiji

13.05.2019.

Riječki Mamut promovirao svoj novi EP, uz Zenoth kao predgrupu

Autor: Damir Jevtić

Dva mlada riječka benda predstavila su se u petak, 10. svibnja, publici u Beertiji u sklopu koncertnog programa Let's talk about music u organizaciji Distune Promotiona. Riječ je o Mamutu, alternativnom metal bendu nastalom početkom 2017. godine koji su ovom prilikom predstavili svoj novi EP "Mrtvi idoli", a društvo su im pravili petereočlani metal bend Zenoth.

Dva mlada riječka benda predstavila su se u petak, 10. svibnja, publici u Beertiji u sklopu koncertnog programa Let's talk about music u organizaciji Distune Promotiona. Riječ je o Mamutu, alternativnom metal bendu nastalom početkom 2017. godine koji su ovom prilikom predstavili svoj novi EP

Mamut je alternativni metal bend koji u ožujku 2017. godine izdaje svoje prvo studijsko izdanje, EP "Freak Show" koji obuhvaća crossover alt metala 90-ih, stonera, ali i postpunka pod utjecajem beogradske institucije Repetitor. Za glavni singl izdanja izabrana je pjesma "Mamut u meni" za koju je objavljen i spot. Nakon nekoliko promjena postava Mamut nalazi čvrsto tlo i izbacuje EP "Mrtvi idoli", kolekciju od tri nove pjesme koje služe kao uvod u puno veću zvučnu i tematsku sferu svog debitantskog albuma. EP se bavi pitanjem identiteta i vraćanja vlasništva nad sobom kroz odbacivanje nametnutih normi i standarda, prateći zvučne korake Deftonesa, Seethera i Korna uz izričaj na hrvatskom jeziku. EP je sniman na više lokacija, a produkciju potpisuju Miran Milić i studio Palach.

Zenoth je peteročlani metal bend iz Rijeke. Iako je njihova glazba mješavina različitih podžanrova metala, u njihovoj glazbi najviše dominiraju death metal i metalcore. U javnost su izašli na zimu 2017. - spotom za singl "Unreal Reality" s kojom su i najavili istoimeni EP. Trenutno rade na debi albumu koji bi svjetlo dana trebao ugledati do kraja godine.