Bajkovita atmosfera unutar kaštela

08.07.2019.

Otvoreno 14. Ljeto na Gradini

Trsatska se Gradina činila premalom za tisuće oduševljenih posjetitelja koji su i ove godine željeli biti dio spektakla koji se dugo pamti. Plamenovi čak 5000 svijeća stvorili su bajkovitu atmosferu unutar kaštela, a posjetitelji su uživali u ovoj jedinstvenoj noći na vrhu grada. Uspomene su rado stvarali i ispred photo cornera smještenog u Nugentovu parku, koji je podjednako oduševio mlade i one starije.

5000 svijeća
Foto: Foto Kurti

Svijeće su, kao i od svog prvog izdanja, svoje mjesto pronašle u svakom kutku kaštela u suradnji s PC Grupom - ponegdje u visećoj formi, na mjestima ukomponirane u zanimljive oblike ili kao dio umjetničke instalacije. Osim što su Gradini dale romantični šarm, plamenovi svijeća simboliziraju svjetlost i početak, u ovom slučaju – Ljeta na Gradini. Jedinstveni događaj u srednjovjekovnoj utvrdi nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa ne iznenađuje da Trsat prvog vikenda srpnja postaje omiljeno odredište tisuća građana i turista čiji broj iz godine u godinu sve više raste.  

Impresivni vizualni doživljaj upotpunila je svima znana riječka plesna skupina RiDance, sa scenskim nastupom prilagođenom specifičnom prostoru prekrasnog kaštela. U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada i perspektivna Medea Market Sindik, uz pratnju violinistice Suzane Štefanić i talentiranog pijanista Matea Žmaka.

Ljetna nevera ipak nije uspjela pomrsiti planove za otvaranje Ljeta na Gradini, a kapi kiše u kasnovečernjim satima polako su gasile plamenove i ispratile rijeku posjetitelja s Trsatskog kaštela.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Trsat