FOTOGALERIJA

03.12.2018.

Foto đir: Spektakularno otvorenje Adventa na Gradini

Paljenjem čak 100 tisuća lampica i vatrometom jučer je svečano otvoren ovogodišnji Advent na Gradini. Trsatska gradina bila je premala za sve one koji su taj trenutak htjeli dočekati unutar zidina, ali su zato po prvi put mogli doživjeti paljenje lampica u parku ispred kaštela.

Paljenjem čak 100 tisuća lampica i vatrometom jučer je svečano otvoren ovogodišnji Advent na Gradini. Trsatska gradina bila je premala za sve one koji su taj trenutak htjeli dočekati unutar zidina, ali su zato po prvi put mogli doživjeti paljenje lampica u parku ispred kaštela.  Foto: Ivor Mažar, press materijal
Foto: Ivor Mažar, press materijal

Brojne posjetitelje dočekale su članice skupine RI Dance koje su svojim nastupom bile uvertira u čarobnu večer, a na iznenađenje najmlađih u spilji se pojavio Djed Mraz koji je mališane darivao slatkišima! U programu je nastupala Nina Kraljić u pratnji gitarista Miroslava Gugića te Ri Brass kvintet – puhački solisti orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca, dok je u Nugentovom parku posjetitelje zabavljao Dino Antonić acoustic trio.

Otvaranje Adventa na Gradini bila je prilika da prvi klizači i klizačice isprobaju led na vrhu grada, u čemu su posebno uživali mališani, a u adventskim kućicama nudila se hrana i kuhano vino.  

Božićna bajka na Gradini trajat će sve do 6. siječnja, dok će klizalište biti otvoreno do 13. siječnja. Tijekom Adventa na Gradini održat će se ukupno 18 programa, a prvi slijedi već u utorak kada najmlađe dolazi posjetiti Djed Mraz i to od 18:00 sati.