VIDEO

09.04.2019.

Festival znanosti na Kampusu: Sveučilišni odjeli otvorili vrata građanima

Autor: Sanja Kapidžić

U sklopu tjedna Festivala znanosti, u zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu na Trsatu održala se manifestacija pod nazivom Otvoreni dan sveučilišnih odjela. Tijekom cijelog dana organizirano je više od 50 događanja, namijenjenih svim uzrastima, kojima je osnovni cilj promocija studija matematike, informatike, fizike i biokemije.

U sklopu tjedna Festivala znanosti, u zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu na Trsatu održala se manifestacija pod nazivom Otvoreni dan sveučilišnih odjela. Tijekom cijelog organizirano je više od 50 događanja, namijenjenih svim uzrastima, kojima je osnovni cilj promocija studija matematike, informatike, fizike i biokemije. 

Otvoreni dan sveučilišnih odjela i ove je godine ponudio bogati program koji se sastojao od raznovrsnih radionica, igraonice za najmlađe, igrokaza, popularno-znanstvenih predavanja te posjeta znanstveno-istraživačkih laboratorija.

U okviru Otvorenog dana održalo se i ekipno natjecanje iz područja matematike, informatike, fizike i biotehnologije pod nazivom Tetragon za učenike trećih razreda srednje škole na kojem je ove godine sudjelovalo čak 16 timova iz različitih srednjih škola.