DJEČJI FESTIVAL TOBOGAN

09.07.2019.

Tobogan: Veliko zatvaranje festivala uz piknik-koncert Ivanka& Mrle feat. DZ Kap i radionice

Nakon dva tjedna aktivnih ferija za djecu, avanture i kulture, u srijedu 10. srpnja 2019.g. održat će se zadnji spust niz „Tobogan“ – veliko zatvaranje dječjeg festivala Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, u Parku Vladimira Nazora, zelenoj oazi u centru Rijeke.

Veliko zatvaranje festivala uz piknik-koncert Ivanka& Mrle feat. DZ Kap i radionice

U 19,30 sati  Čistoća d.o.o. zajedno sa Zelenim valom Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture  organizira “pop up” radionice sadnje u recikliranom materijalu, a zasađeno će polaznici nakon završetka radionice moći uzeti k sebi.  

Uz pomoć arhitektice hortikutlure Mirte Stipeč i “Zelenih pomagača” djeca i mladi učit će jedni druge o važnosti ekologije i recikliranja. Za vrijeme radionice besplatno će se dijeliti bombice sa sjemenom i educirati sudionike o važnosti ozelenjavanja površina u gradovima.

U 20 sati slijedi piknik-koncert na kojem nastupaju Ivanka & Mrle feat. Dječji zbor KAP.
Dva vesela autora, Ivanka i Mrle zajedno s riječkim Dječjim zborom Kap snimili su dječji album imena „Kišni razdraganci“, u izdanju Dallas Recordsa, koji će na piknik-koncertu imati svoju premijeru. Uz dječju glazbenu priču tu je i vizualno ostvarenje glazbenih ideja – istoimena slikovnica koja je nastajala u istoj priči o „Kišnim razdragancima“, autorice Lane Letović Perčin, a sve uz podršku programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Za vrijeme trajanja koncerta, oni željni magije moći će - uz malu pomoć vilenjaka iz ArtMašine - izraditi vlastite čarobne štapiće i njima mahnuti na pozdrav, do sljedećeg Tobogana.

U 21,30 sati održat će se prezentacija radova nastalih na radionicama Art-kina, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Prikazat će se uradci mladih filmaša, a održat će se i druženje prije ponovnog susreta dogodine.

Nakon projekcije filmova slijedi zabava uz glazbu i ples, do 23 sata.