Udruga turističkih vodiča Kvarnera

08.01.2019.

Projekt "Upoznaj svoju zemlju" - turistički razgledajte vlastiti grad

U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, 13. siječnja, s početkom u 12 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

Rijeka panorama

Projekt „Upoznaj svoju zemlju“ sastoji se od organizacije besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a sva vođenja uz turističke vodiče početi će u isto vrijeme. Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svi posjetiteljima i turistima.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske započela je 2017.godine s projektom koji je imao veliki odjek u javnosti, a ovakav uspjeh postignut je uz potporu nacionalne i lokalnih turističkih zajednica.

Cilj  akcije je ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i na važnost rada lokalnih turističkih vodiča.

Članovi udruge turističkih vodiča Kvarnera vodit će obilaske u sljedećim mjestima:

  • Rijeka centar, mjesto polaska je Most hrvatskih branitelja na Delti
  • Rijeka, Trsat, mjesto sastanka kod spomenika Pape Ivana Pavla II.
  • Krk, mjesto sastanka kod sunčanog sata na Rivi
  • Vrbnik, mjesto sastanka na Trgu Škujica
  • Kastav

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Udrugu turističkih vodiča Kvarnera na kvarner.guides@gmail.com ili na www.vodici-kvarnera.hr.