I djeci s ljubavlju...

29.12.2010.

Predstavljen humanitarni kalendar - Želimo vježbati vid

Predstavljen je peti humanitarni kalendar za 2011. "Želimo vježbati vid" udruge "...I djeci s ljubavlju" čijom će se prodajom prikupljati novac za kupnju rehabilitacijske i didaktičke opreme za Odjel za djecu s oštećenjem vida pri Osnovnoj školi "Pećine".

KalendarFoto: Rijeka.hr

Presjednica udruge "...I djeci s ljubavlju" Livia Mjeda najavila je na konferenciji za novinare da će se humanitarni kalendar s temom Riječkog karnevala, u čijoj su izradi sudjelovala djeca-volonteri iz jedne vrtićke skupine i dvaju razreda talijanskih osnovnih škola, po promotivnoj cijeni od 30 kuna na hrvatskome, talijanskome i engleskom jeziku prodavati do kraja prosinca na štandu na Korzu te tijekom siječnja i veljače u prostorijama udruge.

Volonteri se prodajom kalendara te donatorskim balom najavljenim za veljaču nadaju prikupiti 70 tisuća kuna potrebnih za nabavu medicinske opreme. Prošle je godine od prodaje prikupljeno 10 tisuća kuna, a kupljen je tzv. taktilni "pekač" za slabovidnu djecu.

Ravnateljica Osnovne škole "Pećine" Irena Margan pohvalila je četverogodišnji rad Odjela za djecu s oštećenjem vida, jedinog takvog u Hrvatskoj, i istaknula potrebu osnivanja zajedničkoga referentnog centra u kojem bi djeca mogla vježbati vid.