Izuzetan uspjeh ovogodišnje akcije

07.12.2018.

Humanitarnom akcijom "Kuglice dobrih želja 2018." prikupljeno 20 tisuća kuna

U sklopu humanitarne akcije „Kuglice dobrih želja 2018.“ prikupljeno je ukupno 20.000 kn - za Dječju bolnicu Kantrida preko 12.200 kn, dok je za Azil za pse ''Društvo za zaštitu životinja Rijeka“, prikupljeno oko 7.800 kn.

I ovog je adventa Udruga studenata biotehnologije u suradnji s Gradom Rijekom organizirala humanitarnu akciju Kuglice dobrih želja. Riječki studenti volonteri pripremili su preko 700 kuglica za građane Rijeke koji su imali želju okititi bor na Korzu i pritom sudjelovati u prikupljanju donacija.

Ova, treća po redu humanitarna akcija održala se u srijedu i četvrtak, 28. i 29. studenog, na Korzu, u organizaciji Udruge studenata biotehnologije USBRI i u suradnji s Gradom Rijeka.

Građani su tijekom akcije mogli donirati 20 kuna ili više, a zauzvrat su dobili kuglicu u koju su mogli napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na bor na Korzu.

Ovogodišnja humanitarna akcija imala je dvije namjene – sredstva su se prikupljala za nabavku opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida i Azil za pse ''Društvo za zaštitu životinja Rijeka''.

Akciju su prije tri godine pokrenule tadašnje studentice riječkog Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, dok je ove godine organizaciju preuzela Lara Duvnjak, studentica 1. godine diplomskog studija Istraživanje i razvoj lijekova, riječkog Odjela za biotehnologiju.

Grad Rijeka nabavio je čak 700 kuglica, koje je potom ukrasilo 40-ak studenata volontera, pretežito s riječkog sveučilišta.

Akcija je bila izuzetno uspješna i svih 700 kuglica "nestalo" je već prvog dana te je nabavljeno još 100 kuglica. Potražnja za kuglicama ove je godine bila iznad svih očekivanja i u zamjenu za donaciju podijeljeno je više kuglica no ukupno u protekle dvije godine.

I ove godine Grad Rijeka organizirao je da Korzu bude i vatrogasno vozilo s košarom kako bi se omogućilo svima zainteresiranima da objese svoju kuglicu na više dijelove bora.