FOTOGALERIJA

08.02.2020.

Foto đir: Počela 24. po redu Dječja karnevalska povorka

Autor: Filip Brnelić

U 13 sati započela je 24. po redu Dječja karnevalska povorka u kojoj sudjeluje 70 karnevalskih grupa i više od 5200 maškara. Male maškare okupirale su centar Rijeke, u grad dovukle tisuće posjetitelja te iskoristile prekrasan dan za pokazivanje svojih šarenih kostima, plesnih i pjevačkih sposobnosti.

24. Dječja karnevalska povorka

Na ovogodišnjoj dječjoj povorci sudjeluju mališani dječjih vrtića, kao i učenici osnovnih škola uz njihove odgojitelje/ice i učitelje/ice iz Rijeke i okolice, ali i grupe iz Čazme, Gline, Gospića, Ogulina, Pule, Senja i Zagreba te slovenskog Preserja. Povorka kreće s Gata Karoline Riječke, a kreće se preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a tijekom ovog puta maškare obilaze pet postavljenih pozornica pred kojima izvode svoj glazbeno-scenski nastup. Male će se maškare ponovo okupiti u zgradi Exportdrva, gdje je za njih pripremljena okrjepa i karnevalske slastice.

Mnogi posjetitelji povorke oslikali su svoja lica u prigodne karnevalske boje, a maškare se do 18 sati mogu slikati ispred Balthazargradske instalacije na Trgu bana Jelačića. Ovaj photopoint inspiriran je profesorom Balthazarom čija će se tema provlačiti čitave godine kroz pravac Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

U sklopu jutarnjeg programa publiku na Korzu zabavljali su zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a predstavnike grupa primili su i darivali gradonačelnik Vojko Obersnel, meštar Toni i kraljica karnevala Dora Pilepić.

Dječja karnevalska povorka s Gata Karoline Riječke krenula je u 13 sati, a prijenos događanja s Korza možete pratiti na Kanalu Ri ili preko livestreama na Youtube kanalu Riječkog karnevala.