Za dvije vrećice otpada, dvije ulaznice za predstavu

23.01.2017.

Edukativna akcija "Donesi otpad, plati upad"

Autor: Andrea Vukelić

Komunalno društvo Čistoća, u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca, na Korzu ispred Radija Rijeke održalo je edukativnu akciju ''Donesi otpad, plati upad''. Građani koji su donijeli dvije vrećice raznog otpada i pravilno ga odložili u Otpadnike, zauzvrat su dobili po dvije ulaznice za jednu od predstava – dramu „Jesenja sonata“ za 27. siječnja, operu „Otello“ za 3. veljače, operu „Rigoletto“ za 16. veljače te dramu za mlade „Put oko svijeta u 80 dana“ za 17. veljače.

Ovom edukativnom akcijom, koja se u Rijeci održala po drugi put, željelo se naglasiti važnost ispravnog odvajanja otpada u kućanstvima (papira, staklene, metalne, plastične te tetra ambalaže), koji je moguće odložiti u brojnim spremnicima Otpadnicima smještenim na ulicama grada Rijeke. Važno je istaknuti da je doneseni otpad morao biti uredan i čist te ispražnjen od sadržaja i suh.

Građanima je na raspolaganju bilo 200 ulaznica za kazališne predstave, i to maksimalno dvije po osobi. U pravilnom razvrstavanju otpada pomagali su im djelatnici Komunalnog društva Čistoća.