Studentsko PH: Riječke šahistice zlatne, odbojkašice u finalu s Pulom

18.05.2013.

Košarkaši i rukometaši riječkog Sveučilišta u borbi za treće mjesto

Autor: Ivan Dorian Molnar

Studentsko Prvenstvo Hrvatske održava se u Puli od 16. do 19. svibnja, a naša se sveučilišta natječu u mnogim sportovima (futsal, košarka, odbojka, odbojka na pijesku, rukomet, šah...) za titulu najuspješnijeg u državi. Riječko sveučilište velike je uspjehe ostvarilo već prvog dana, kada su šahistice osvojile prvo mjesto, dok su se odbojkašice plasirale u finale, gdje će igrati protiv domaćina Pule.

unisport hr

Sveučilište u Rijeci osvojilo je naslov prvaka Hrvatske u ženskoj šahovskoj konkurenciji! Uz prvakinju Hrvatske, međunarodnu majstoricu Borku Frančišković, nastupile su Andrea Starčević i Barbara Rački, koje su doslovno pomele konkurenciju i s tri glatke pobjede uzele zlato. Šahisti Sveučilišta u Rijeci (Jerković, Fabeta, Ćoso), odnijeli su broncu, plasiravši se iza osječkog i zagrebačkog Sveučilišta.

U futsalu riječko Sveučilište imalo je predstavnike u ženskoj konkurenciji, ali u polufinalu su od Riječanki bile bolje djevojke iz Zagreba, koje su slavile s 2:1. Riječke studentice borit će se posljednjeg dana za broncu protiv Osječanki.

Riječki studentski predstavnici u košarci doživjeli su tijesan poraz od Sveučilišta u Zagrebu, 76:72. Ni 18 koševa Kvarneraša Stipčića i Veljačića nisu bili dovoljni za pozitivan rezultat Riječana, koji će za treće mjesto igrati protiv Osijeka.

Ni riječke rukometašice nisu bile bolje sreće, Osječanke su u polufinalu pokazale više i slavile sa osam pogodaka razlike (39:31). Riječankama predstoji borba za treće mjesto, a studentica Ella Bukvić nakon utakmice izjavila je:

„Utakmica nije prošla onako kako smo očekivale. Trudile smo se, ali cure dolaze iz raznih klubova pa nismo bile u mogućnosti održavati zajedničke treninge te je obana zato pucala. Nadamo se medalji u utakmici za treće mjesto.“

Odbojkašice Sveučilišta u Rijeci borit će se za zlato. Riječanke su u polufinalu s 3:1 svladale Sveučilište u Osijeku i u finalnoj ih utakmici čeka ogled s domaćinom Pulom. Bernarda Brčić sretna je plasmanom riječkog Sveučilišta u finale:

„Bila je ovo jako teška utakmica između dva izjednačena protivnika. Odlučivale su nijanse. Od sljedeće utakmice očekujem sličnu borbu, mislim da smo podjednake te da će ponovno biti gusto.“

 

Rezultati Sveučilišta u Rijeci na Studentskom PH u Puli prvog dana:

Šah, studentice:

Rijeka – Split 3:0

Rijeka – Osijek 2:1

Zagreb – Rijeka 0:3

Šah, studenti:

Rijeka – Slavonski Brod 3:0

Split – Rijeka 1:2

Rijeka – VERN 2:1

Rijeka – Osijek 1:2

Zagreb – Rijeka 3:0

 

Futsal, studentice:

Rijeka – Zagreb 1:1

 

Košarka, studenti:

Zagreb – Rijeka 76:72

 

Rukomet, studentice:

Osijek – Rijeka 39:31

 

Odbojka, studentice:

Rijeka – Osijek 3:1 (25:16, 8:25, 25:20, 25:23)

 

Odbojka na pijesku, studentice:

Pula – Rijeka 2:0 (21:17, 21:19)            

 

Odbojka na pijesku, studenti:

Split – Rijeka 0:2 (20:22, 19:21)