HNK Rijeka

07.01.2019.

Ivan Mance: Bit ćemo spremni reagirati u slučaju izlaznih transfera

Autor: NK Rijeka

Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka, već tradicionalno u siječnju jedan je od traženijih sugovornika u medijskom svijetu. Nadolazeći period rezerviran je za prijelazni rok.

Ivan Mance (foto: www.nk-rijeka.hr)

Radimo na uvijek isti, uhodani način kako smo to radili svih proteklih godina. Imamo uhodani skauting, pratimo potencijalna pojačanja i bit ćemo spremni, te reagirati u slučaju da dođe do izlaznog transfera, rekao je Ivan Mance.   Dolasci i odlasci realnost su za hrvatske klubove, pa tako i Rijeku.

Rijeka, kao i mnogi klubovi na ovom području i izvan Hrvatske, živi od prodaje igrača. To je naša realnost, transferi su bitan dio klupskog budžeta, a na nama je da po odlasku pojedinih igrača nađemo prave zamjene i omogućimo treneru što bolji i kvalitetnji izbor u drugom dijelu sezone, ustvrdio je Mance.

Želimo u idućim sezonama što je moguće više promovirati i naše mlade talente. Kao što je poznato to nije lagan proces, svim igračim treba period da se priviknu na seniorski nogomet, da sazriju. Kao i dosad radit ćemo na tome da novi igrači budu ujedno i pojačanja koji će igru Rijeke dignuti na novu razinu. Mi ujedno moramo biti odgovorni i raditi untar zadanog budžeta uz naravno namjeru da rezultat na travnjaku bude što bolji, ustvrdio je Mance.

Nogometaši Rijeke idućeg tjedna odlaze u Portugal, točnije Albufeiru gdje će treću godinu zaredom odraditi zimske pripreme.

Portugal je naša stalna baza već tri godine, vežu nas mnoge lijepe uspomene uz Albufeiru, od osvajanja Atlantic cupa pa do činjenice da smo se tamo pripremali uoči proljetnog dijela u kojem smo osvojili naslov prvaka. Nadam se da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali na kraju zime i nastaviti s dobrim rezultatima, zaključio je Ivan Mance.