MO Drenova

18.07.2012.

Obilježeni Dani Drenove

Svečanom sjednicom Vijeća održanoj u srijedu 11. srpnja započelo je obilježavanje Dana Drenove 2012. godine koji se već tradicionalno vezuju uz Blagdan Gospe Karmelske, zaštitnice Župe Donje Drenove. Na svečanoj sjednici dodijeljene su plakete za aktivno sudjelovanje u ostvarenju programa kulture MO Drenova Prvim riječkim mažoretkinjama i Anti Dediću, donedavnom kontakt policajcu.

Svečanom sjednicom Vijeća održanoj u srijedu 11. srpnja započelo je obilježavanje Dana Drenove 2012. godine koji se već tradicionalno vezuju uz Blagdan Gospe Karmelske, zaštitnice Župe Donje Drenove.

Prve riječke mažoretkinje su prisustvovale na svim dosadašnjim obilježavanjima Dana Drenove, pa je ovim priznanjem nagrađena višegodišnja suradnja. Anti Dediću, kontakt policajcu koji ove godine odlazi u mirovinu pripala je plaketa za promicanje ukupne kvalitete života i sigurnosti na Drenovi.

Prvi sandučić povjerenja koji je MUP postavio u našem Gradu kao jedan od načina komunikacije građana s Policijskom upravom, postavljen je upravo u našem mjesnom odboru 2008. godine. Na svečanoj sjedici predstavljen je i novi kontakt policajac za Drenovu, Dalibor Mulc. Posebna je zahvala i ove godine uručena gospođi Biserki Mihić za višegodišnji rad u likovnoj radionici za odrasle. Uz obraćanje predsjednika Vijeća Damira Medveda prisutnima, te osvrt na dosadašnji rad i buduće planove, okupljenim uzvanicima obratio se i zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić.

Problema na Drenovi zasigurno ima, jedan od njih je i bespravna gradnja, koji zahtjeva brzo i cjelovito rješenje, što se zasigurno neće zanemariti.  Gospođa Vesna Lukanović prisutne je upoznala sa radom Udruge Dren, projektom  katastra drenjule i pozvala prisutne na predstavljanje na završnoj svečanosti Dana Drenove. Nakon svečane sjednice održana je prezentacija 29. broja Drenovskog lista. Urednik lista, Christian Grailach osvrt je dao na sam list, kao i na statistiku, odnosno popriličan broj dosadašnjih tekstova i suradnika lista. Za jesen je u pripremi 30-ti  jubilarni broj Drenovskog lista.

Svečanom sjednicom Vijeća održanoj u srijedu 11. srpnja započelo je obilježavanje Dana Drenove 2012. godine koji se već tradicionalno vezuju uz Blagdan Gospe Karmelske, zaštitnice Župe Donje Drenove.Dan prije svečane sjednice, točnije u utorak navečer, na prostoru kraj Ogranka gradske knjižnice Rijeka, tzv. "amfiteatra" čitateljska grupa ogranka Drenova, održala je susret s riječkim književnikom Mišom Cvijanovićem. U ugodnom ambijentu koji zasigurno ima potencijala za razna kulturna događanja a ovaj susret s književnikom predstavlja svojevrsnu premijeru,  te uz ugodan dijalog s autorom knjige "Đir po Korzu" večer je za mnogobrojnu publiku protekla brže nego što se očekivalo. U isječcima iz riječke prošlosti i općenito života u gradu na Riječini, svatko je mogao pronaći nešto što ga vezuje za ovaj naš prostor i vrijeme. Više od četrdesetak građana odazvalo se pozivu čitateljske grupe drenovskog ogranka gradske knjižnice, a kako smo saznali na licu mjesta, u Hrvatskoj je ovo jedina grupa čitatelja koja se sastaje sa književnicima i raspravlja o njihovim djelima.   

U jutarnjim satima u petak, 13. srpnja Drenovčani su se brinuli i o svojem zdravlju. Na Cvetkovom trgu u organizaciji Crvenog križa Rijeka održano je mjerenje tlaka i šećera u krvi, kojem je pristupilo više od 50-tak Drenovčana, uglavnom starije životne dobi. U susjedstvu u Ljekarni Prima Pharme održavalo se tijekom cijeloga Dana besplatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa za sve građane u suradnji sa zastupnikom Natural Wealth.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi pristupilo je 40-tak građana, od kojih je prikupljeno 32 doze krvi. Jubilarni, 50. put svoju je krv darivala i gospođa Damira Žeželić. Kultura darivanja krvi u našem je Gradu i Županiji na visokom nivou, a svakim darivanjem i naši Drenovčani pridonose ovoj hvalevrijednoj akciji. 

Svečanom sjednicom Vijeća održanoj u srijedu 11. srpnja započelo je obilježavanje Dana Drenove 2012. godine koji se već tradicionalno vezuju uz Blagdan Gospe Karmelske, zaštitnice Župe Donje Drenove.U poslijepodnevnim satima već se tradicionalno odigravao Romano pikado kup u organizaciji pikado kluba Romano.

U petak navečer u Crkvi Gospe Karmelske održan je cjelovečernji koncert nakon večernje mise. Pjevački zbor DVD Drenova uz svoje goste, Pjevački zbor Gimpl iz Ravne Gore oduševio je prisutnu publiku svojim izvedbama poznatih djela, a na kraju nastupa oba su zbora u zajedničkom nastupu izvela nezaobilazni Bongo bongo. Zborom DVD Drenova ravnao je maestro Zoran Badjuk, a maestra Žaklina Majetić Mufić Zborom Gimpl.
 
Subotu ujutro obilježilo je otvaranje mješovitog amaterskog turnira u organizaciji Boćarskog kluba Drenova.
 
Na streljani Vladimir Gortan u organizaciji Građanskog streljačkog kluba Rijeka održavao se Turnir otvorenog tipa u streljaštvu – pištolj/revolver veliki kalibar. Rezultate ovog natjecanja možete pogledati ovdje.

Predstavnici Vijeća i UABA Drenove položili su cvijeće i svijeće zaslužniom Drenovčanima u Aleji branitelja i na središnjem križu na Centralnom gradskom groblju Drenova, spomenicima na Lubanju i na Lokvi  te na Starom drenovskom groblju.

(D.L.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Drenova