Rijeka, 15. srpnja 2014.

15.07.2014.

Dani Drenove 2014. - završna zbivanja

Svečana sjednica Vijeća u Danima Drenove prilika je da se uruče zahvale svima onima, bilo pojedincima, udrugama, klubovima, ustanovama ili tvrtkama koji svojim doprinosom i aktivnim sudjelovanjem pridonose ljepšem i sadržajnijem životu u svojoj zajednici.

Dani Drenove

Bila je to prilika da se predsjednik  i članovi Vijeća na kraju svog mandata zahvale svima na uspješnoj suradnji. Sjednici je prisustvovala i ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu Dragica Fadljević.

Ovogodišnja priznanja MO Drenova dobili su Robert Zeneral, izvršni urednik Drenovskog lista za svoje djelovanje na području kulture  i Vedran Tuta predsjednik Taekwondokluba Drenova za dugogodišnje promicanje sporta na Drenovi. Nakon svečane sjednice Robert Zeneral i Christian Grailach, urednici Drenovskog lista prezentirali su najnoviji, 36. broj lista.

Svečano otvaranje izložbe Pave Marčinka pod nazivom "Moje more" održano je uz nastup Zbora DVD Drenova ,Grupe Agape i mladog drenovskog pijanista Stipe Bilića.  Izložba ostaje otvorena do srijede, 16. srpnja.

Dani DrenoveSubotnje jutro na Cvetkovom trgu započelo je održavanjem eko tržnice - Eko Cvetko koja se u organizaciji Grupe solidarne razmjene održava svake druge subote u mjesecu. Ekološki uzgojene i certificirane proizvode stanovništvu su ponudili regionalni OPG-ovi a veliki interes građana svjedoči o njihovoj svijesti odnosno potrebi za konzumiranjem hrane uzgojene u skladu s prirodom, bez upotrebe pesticida i štetnih kemikalija. Članovi Vijeća MO Drenova i UABA Drenova položili su svijeće na grobove zaslužnim Drenovčanima, na križu Centralnog gradskog groblja Drenova, u Aleji hrvatskih branitelja, na starim drenovskim grobljima na Gornjoj i Donjoj Drenovi i na spomenicima iz 2. svjetskog rata. U jutarnjim satima na Gradskoj streljani Drenova održan je Turnir otvorenog tipa u streljaštvu u organizaciji Građanskog streljačkog kluba Rijeka. Subota poslijepodne rezervirana je za već tradicionalnu izložbu slika drenovskih slikara Pul crekve. Svoje radove  ove su godine izlagali Alberto Mihich, Biserka Mihić, Željko Delač, Ivo Kajzer, Marija Dornik, Marijana Oršolić, Sonja Škopac, Biserka Pintač, Branka Simčić i Melita Tomić.

Dani DrenoveKoncert Klape Nevera, jedne od najstarijih i najpoznatijih primorskih klapa, podigao je raspoloženje publike na obnovljenom Cvetkovom trgu, zapjevalo se a bilo je i plesača. I dok je Klapa Nevera održavala veselu atmosferu  ispred Caffe bara Dominus održavalo se natjecanje u kuhanju espresso kave. Sve četiri prijavljene ekipe  pokazale su zavidnu vještinu u kuhanju kave, kao i u njenom ukrašavanju za što su svi bili i nagrađeni prigodnim poklonima i poklon bonovima lokalnih obrtnika. Takmičile su se ekipe Boćarica, Armade, Novinarki i grupa iz susjedstva nazvana Mahaluše.

U nedjelju, 13. srpnja održala se u župnoj crkvi BDM Karmelske misa (prvi dan trodnevnice) nakon koje je uslijedio cjelovečernji koncert Zbora DVD Drenova uz gostovanje Klape Senjal iz Trsata. U lijepoj i svečanoj atmosferi i ovoga je puta uživala i publika i sami izvođači. Svima se na kraju koncerta toplim riječima zahvalio velečasni Nikica Jurić, župnik Župe BDM Karmelske. U jutarnjim satima na terenima Boćarskog kluba Drenova održan je turniri u briškuli i trešeti kojem uglavnom prisustvuje lokalno stanovništvo.

Dani DrenoveDobrovoljno darivanje krvi održano je  u ponedjeljak, 14. srpnja u prostorijama MO Drenova . Odazvalo se 47 darivatelja, od kojih je svoju krv darivalo njih 34. Ovoj akciji pristupilo je i dvoje novih  dobrovoljnih darivatelja krvi. Od 18-20. srpnja odigrava se već tradicionalno turnir u pikadu, odnosno 12. Romano Pikado kup, u Caffe baru Romano. Turnir u boćanju kraj Doma na Lokvi održat će u istom terminu na terenima Boćarskog kluba Drenova, pomaknut je zbog vremenskih neprilika. Sredstva za program održavanja Dana Drenove osigurana su od Odjela za gradsku samoupravu i upravu po Programu rada Vijeća. Zahvaljujemo se  donatoru Blaženku Periću iz Caffe bara Dominus, sponzorima Pekari Sokol i vlasniku Zefu Berishi, Pizzeriji Pun pjat i vlasniku Daliboru Mirkoviću, Ljekarni Prima Pharme podružnica Drenova, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Drenova, te tvrtki Aristela, Uslužnom obrtu Archie's design, Frizerskom salonu Storis i Salonu za uljepšavanje Drenova na poklon bonovima. I ovogodišnji Dani Drenove pokazali su svu snagu lokalne zajednice gdje je svatko od sudionika pružio i pokazao sve najbolje od sebe, uz puno volonterskog rada i dobre volje. Bravo Drenovčani!

(D.L.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Drenova