Ne budi panj!

01.10.2012.

Najavljene studentske radionice projekta USSUD

Autor: Zoran Krušvar

U okviru projekta USSUD, od 2. do 26. 10. održat će se deset radionica za studente u organizaciji samih studenata uz pomoć mentora. Cilj ovih radionica je istražiti razloge (ne)uključivanja studenata u kulturni život Rijeke – u kontekstu praćenja i stvaranja sadržaja. Na radionicama će se bilježiti razgovori, stavovi, prijedlozi, ideje i razmišljanja studenata o riječkoj kulturi, a studenti će se upoznati s postojećom kulturnom ponudom te mogućnostima da i sami produkcijski participiraju u kulturnom životu grada.

projekt ussud

Više o ovom projektu, koji bi trebao pomoći u aktivnijem uključivanju studenata u kulturni život Rijeke, možete saznati iz priloga koji smo objavili u srpnju.

Posebno treba naglasiti da se ovaj projekt financira uz podršku sredstava Europske komisije u okviru programa Mladi na djelu. Raspored radionica možete saznati na stranicama projekta USSUD na kojima se također možete aktivno uključiti u promišljanja i komentiranje problematike studenata u kulturi.

Povodom današnjeg predstavljanja radionica, razgovarali smo s Irenom Kregar Šegota, savjetnicom za međunarodnu suradnju u Odjelu za kulturu Grada Rijeke, te Markom Lukom Zubčićem, voditeljem radionice "Razvoj publike":

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar
  • Trsat