5.2014. godine u 20 sati

05.05.2014.

Književna tribina pod nazivom "Pisac i građanin" u klubu „Život"

Kao jedan od projekata SKC-a, u Rijeci, u klubu „Život" održat će se književne tribine pod nazivom "Pisac i građanin" koje će voditi Željka Horvat Čeč. U utorak, 6.5.2014. godine u 20 sati će biti prva tribina, a gost je Bojan Krivokapić.

Bojan Krivikapić (1985) aktivističko i umjetničko iskustvo sticao u Kamernom pozorištu muzike Ogledalo i Međunarodnom festivalu Aktuelne muzike Interzone. Završio Komparativnu književnost u Novom Sadu. Poezijom i kratkom prozom zastupljen u više antologija i književnih časopisa. Dobitnik prve nagrade za prozu Ulaznica (Zrenjanin, 2011). Bio u najužem izboru za književnu nagradu Lapis Histriae (Umag, 2012). 

Dobitnik nagrade “Đura Đukanov” za 2012. godinu za prozni rukopis “Trči Lilit, zapinju demoni” (Kikinda, 2012). Dobitnik Književne nagrade "Mak Dizdar" za 2013. godinu za prvu neobjavljenu knjigu poezije "Žoharov let" (Stolac, 2013). Angžiran u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, kao urednik književnog programa i voditelj Radionice kreativnog pisanja te urednik nekoliko zbornika.
Objavio "Trči Lilit, zapinju demoni" -kratka proza (Narodna biblioteka Jovan Popović, Kikinda, 2013)"Žoharov let" - gemischt poezija (Slovo Gorčina, Stolac, 2014) U štampi:
"Bezdomnost" - pesma (Knjižuljak, Beograd, 2014). Živi i radi u Novom Sadu.

Ono što nas zanimana ovim tribinama je aktivizam pisca. Na koji način se sve on ostvaruje? Mora li pisac biti i aktivan član društva? U kojoj mjeri možemo reći da danas pisci zaista aktivno sudjeluju u kulturnim, društvenim pa i političkim domenama? Mora/može li i samo pisanje biti aktivistički čin? To su samo neka od pitanja na koja ćemo pokušati dati odgovor uz pomoć gostiju ovih tribina.

Ulaz je slobodan, a dobra atmosfera i zanimljivi gosti garantirani!