U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku premijerno je izvedena multimedijalna inkluzivna predstava „Druga koža, treće žene“, nastala kao rezultat umjetničke i produkcijske suradnje Plesne grupe Magija iz Rijeke, Divert inkluzivnog plesnog kolektiva iz Zagreba te splitske Kolaborativne izvedbene platforme – KIP.

Autorice su plesne umjetnice Iva Nerina Sibila i Gordana Svetopetrić, video i vizualni identitet kreirala je novomedijska umjetnica Tara Ivanišević, a uz njih predstavu izvode Tamara Bračun, Mia Kevo i Karla Lazović.

„Druga koža, treće žene“ koreografskim i novomedijskim postupcima stvara slijed izvedbenih situacija koje spajaju Rijeku, Split, Zagreb i Edinburg te šest izvođačica. Autorsko ishodište izvorno je mišljeno kao identitetski i iskustveni dijalog s marginaliziranim ženskim izvedbenim žanrovima prve polovice 20. stoljeća, poput cirkuskog side-showa ili burleske.

Kako je nepredvidivost procesa stvaranja predstave uzrokovana pandemijom i ostalim nevoljama 2020. godine preusmjerila većinu autorskih intencija, ta prvobitna tema nenametljivo se smjestila u finalnu okosnicu predstave, a to je energetsko, poetsko, plesačko, iskustveno zrcaljenje i ispreplitanje nas samih.

Predstava je dio službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.