Izbori 2011.

16.11.2011.

Predstavljena lista Kukuriku koalicije za VIII. izbornu jedinicu

Kandidacijska lista Kukuriku koalicije za 8. izbornu jedinicu predstavljena je danas u Rijeci a njena posebnost je, kako je naveo nositelj i prvi na listi Zlatko Komadina (SDP), zastupljenost je predstavnika svih četiriju stranaka koalicije.

Kukuriku koalicija

Na listi je osmero članova SDP-a, četiri IDS-a, jedan HNS-a i jedan HSU-a. Za Komadinom na listi slijede Damir Kajin (IDS), Željko Jovanović (SDP) i Silvano Hrelja (HSU) te Romana Jerković (SDP) na prvih pet mjesta. Na listi je 42 posto žena.

Komadina je istaknuo da su na listi kandidati s iskustvom u izvršnoj vlasti te u Saboru.

Kukuriku koalicija naziv je saveza političkih stranaka bliskih svjetonazora i sličnih programa: SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a, šesti na listi, kao vrijednost liste ocijenio je dosadašnje zajedničko uspješno obnašanje vlasti u Istri i Primorsko-goranskoj županiji. Po dolasku na vlast, rekao je Jakovčić, pokrenut ćemo realizaciju svih projekata bitnih za taj kraj Ocijenio je da je taj dio Hrvatske bio najviše zapostavljen za vrijeme HDZ-ove vlasti. Damir Kajin je rekao da nakon preuzimanja vlasti ništa neće biti riješeno jer, kako je naveo, slijedi bitka s HDZ-ovim naslijeđem i "trećim ešalonom HDZ-ovaca s kojim se neće moći raditi".

No, kako je naveo, profesionalci više nikada neće morati strahovati za svoj položaj. Koalicija će morati stabilizirati zemlju i postaviti novu politiku do 1. svibnja jer tad dolazi turistička sezona i pripreme za lokalne izbore pa će se mnogo propustiti ako se to ne obavi na vrijeme, ustvrdio je.Željko Jovanović je ocijenio da je uzrok "krize upravljanja i općedruštvene krize u zemlji neodgovorna, nesposobna i korumpirana vlast HDZ-a". Jedino pravo jamstvo za promjene je pobjeda Kukuriku koalicije jer samo ona ima program, ljude i snagu da napravi ono što govori, rekao je Jovanović.

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1