Koalicija „Zajedno Hrvatska“

14.12.2012.

Pet stranaka udruženo za nastup na predstojećim lokalnim izborima

U četvrtak, 13.prosinca 2012. predstavnici političkih stranaka, Hrvatske stranke prava (HSP), Akcije za bolju Hrvatsku (ABH), Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), Saveza za promjene (SP) i Volim Hrvatsku (VH), potpisale su u Rijeci Koalicijski sporazum za lokalne izbore 2013. u Primorsko-goranskoj županiji.

Članovi stranaka naglašavaju da nije riječ o «desničarskom udruživanju» niti o «desničarskom derneku» jer klasična demokratska podjela na desnicu i ljevicu u Hrvatskoj niti ne postoji.

Osnovna ideja vodilja nastanka Koalicije jest grupiranje oko ideje gospodarskog razvoja uz poštivanje socijalnih prava te uz poštivanje korijena današnje Hrvatske, a to je Domovinski rat koji su iznijeli hrvatski branitelji, a podržao veći dio državljana Hrvatske, pa tako i naše Županije.

U narednom razdoblju timovi koalicije će pripremiti i javnosti predstaviti Izborni stožer za izbore u PGŽ, a potom i politički program sa svim sastavnicama: gospodarski, socijalni, zdravstveni, kulturni, sportski... Potom će javnosti biti predstavljeni i kandidati koji će nositi koalicijske liste u Županiji, Gradu Rijeci te u ostalim gradovima i općinama.