"ZADNJU RIJEČ DAT ĆE GRAĐANI 4. PROSINCA"

26.11.2011.

Održana tiskovna konferencija u prostoru riječkog HDZ-a

Danas, 26.studenog 2011, u 15h, održana je konferencija za novinare u prostorijama riječkog HDZ-a, Jadranski trg1. Na tiskovnoj konferenciji, obratili su se HDZ-ovi kandidati 8.izborne jedinice; aktualni ministar obrane RH Davor Božinović te gradski vjećnici Hrvoje Burić i Josip Rupčić.

hdz rijeka

Konferenciju za novinare započeo je Davor Božinović: "Kada sam došao prvi puta u Rijeku kao koordinator 8. izborne jedinice, najavljivao sam kampanju u kojoj će se govoriti o konkretnim rezultatima Hrvatske demokratske zajednice u Primorsko goranskoj i Istarskoj županiji. Ono što je još i važnije, najavio sam, a to sam i činio, kako  ću građanima i biračima govoriti o programu HDZ-a, tj. o onome što nosi budućnost. Nažalost, ma koliko se trudili, raspravljati o programima, o ljudima koji imaju znanja sprovesti ih, ne možemo pobjeći od svakodnevnih pitanja vezanih za pravosuđe. Već više od 18 mjeseci, slučaj riječkih tržnica, legitimna je tema javnih rasprava. Činjenica da je grad Rijeka tužio direktora tržnica za protupravnu korist, dokaz je da tu nije sve bilo čisto. Iako  je ta optužnica sada odbačena, znakovito je da  nitko o tome ne govori, nitko to ne spominje. Isto, neosporno  je, da je prije 18 mjeseci, podignuta prijava od starne policije. Zašto je DORH toliko čekao, i odbacio optužnicu baš sada, 7 dana prije izbora?  Zadnju riječ o tome, dati će građani, 4.prosinca."

Hrvoje Burić poručio je: "Što se tiče isprike gospodinu Obersnelu, razvidno je da je gradski proračun oštećen za više milijuna kuna. Poručujem mu da ću se ispričati kada svaka kuna bude vraćena u gradski proračun, tj. građanima i građankama grada Rijeke.“

Burić je Isto tako najavio da će na idućoj sjednici gradskog vijeća od gradonačelnika Obersnela zatražiti odgovor na pitanje kako se može dogoditi da poglavarstvo grada Rijeke donese jednu odluku o retroaktivnoj naplati zakupnine za poslovne prostore, a da ta odluka ne obuhvati i riječke tržnice.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar