Vesna Buterin kritizirala SDP

24.09.2011.

Buterin: kad bi predstavili što misle raditi nitko ne bi glasovao za Kukuriku koaliciju

Saborska zastupnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vesna Buterin izjavila je danas da nitko ne bi glasovao za Kukuriku koaliciju kad bi stvarno predstavili ono što misle raditi.

Vesna Buterin

Komentirajući na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci dijelove predstavljenog programa "Plan 21" Kukuriku koalicije, upitala se što novoga može ponuditi ta politička opcija, kad je SDP, dok je bio na vlasti, negirao postojanje umirovljeničkog duga, a državnim službenicima smanjio plaće za 40 posto.

Govoreći o predstavniku Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvanu Hrelji, jednom od čelnika Kukuriku koalicije, Buterin je istaknula da je bio član vladajuće koalicije u zemlji dok nije osjetio da može u drugoj koaliciji dobiti mjesto u Saboru. "Napustio je vladajuću koaliciju vodeći se samo svojim interesima, a ne interesima umirovljenika", rekla je, dometnuvši kako time umirovljenici nisu ništa izgubili, jer se nastavlja isplata duga, a vlada čini sve što može da poboljša standard umirovljenika.

Po njezinim riječima Kukuriku koalicija iskazuje i nedosljednost u politici prema radnicima, jer je SDP bio protiv donošenja novog Zakona o radu. Predstavnicima te koalicije samo je bitno kako raspodijeliti pozicije u državnoj upravi i nadzornim odborima i to bez uvažavanja kriterija stručnosti, a na osnovi političke podobnosti, ustvrdila je.

Podsjetila je da čelnici Kukuriku koalicije često ističu da je 8. izborna jedinica njihova udarna snaga, a baš u Rijeci, gdje su stranke te koalicije na vlasti, kako je dodala, vidi se najbolje stagnacija razvoja grada, odgađanje projekata, nenamjensko trošenje novaca, pogodovanje političkim podobnicima te negiranje vlastite odgovornosti.

Upitala je jesu li predstavnici Kukuriku koalicije odabirom riječke Tržnice za prošlotjedno predstavljanje programa građanima pokazali što misle o borbi protiv korupcije.

Buterin je time aludira na slučaj riječke Tržnice i Grada Rijeke, koji se sumnjiči da je pogodovao toj tvrtki nepovoljnim ugovorima o zakupu.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar