Članice Udruge Nada na štandu dijele edukativno-informativne materijale kojima ukazuju na važnost pregleda i samopregleda dojki, prezentiraju ručne radove svojih članica, a u ponudi su tradicionalno i ružičaste ruže koje građani mogu preuzeti uz donacije. Cilj ovogodišnje akcije je prikupljanje sredstava za kupnju potrebne opreme KBC-u Rijeka kao i za rad Udruge Nada.

Građani štand na Korzu mogu posjetiti 1. listopada do 18 sati i u subotu, 2. listopada od 9 do 15 sati.

Akciju su dolaskom na štand došli podržati i ravnatelj riječkog KBC-a prof. dr. sc. Alen Ružić, njegova zamjenica dr. sc. Diana Maržić, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu prof. dr. Renata Dobrila-Dintinjana, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo dipl.med.teh Snježana Jurčić, voditeljica Ureda ravnatelja prof. univ. spec. rel. publ. Tanja Čorak i predsjednica Koordinacije bolesnika i udruga bolesnika Sandi Bujan Cvečić.

„Udruga Nada osim same nade koju u svom imenu donosi, daje i puno više od toga. Daje snagu i podršku ženama oboljelima od karcinoma dojke, a nama u KBC-u približava potrebe naših korisnika, prvenstveno žena oboljelih od karcinoma dojke. Beskrajno smo zahvalni Udruzi koja već čitav niz godina djeluje i spada u red najaktivnijih udruga bolesnika, a samim time imaju i najznačajniji utjecaj na iskorake koje zajednički činimo“, rekao je ravnatelj Ružić.

Članica Udruge Nada, Katica Vukas istaknula je kako se Danom ružičaste vrpce nastoji potaknuti svijest prvenstveno žena da kontroliraju svoje dojke.

„Treba reći da bolest nije rezervirana isključivo za žene, obolijevaju i muškarci, ali u puno manjem postotku. Bolest je izlječiva ukoliko se otkrije na vrijeme, a nakon izlječenja život je oprezniji, ali može biti puno ljepši i kvalitetniji“, istaknula je Vukas.

Riječi hvale za dugogodišnji rad Udruge Nada i brojne aktivnosti koje provode imala je i predsjednica Koordinacije bolesnika i udruga bolesnika Sandi Bujan Cvečić istaknuvši kako je rad Udruge divan primjer suradnje KBC-a i civilnog sektora.

„Udruga organizira brojne akcije tijekom cijele godine, prikupljaju sredstva kojima onda kupuju dodatnu opremu i oplemenjuju prostor u kojem se žene liječe. Međusobno si daju podršku, tiskaju razne edukativne brošure kojima ukazuju na važnost pregleda i samopregleda dojki“, rekla je Bujan Cvečić i dodala kako je riječ o divnim ženama koje svojim primjerom pokazuju kako se treba s teškim stvarima nositi u životu.