MO Banderovo

04.11.2016.

Završeno obilježavanje Dana MO Banderovo

Dani Mjesnog odbora Banderovo koji se već tradicionalno održavaju u mjesecu listopadu, pružili su nam u proteklih dvadesetak dana zanimljiva zbivanja. Započeli su nizom kreativnih radionica za odrasle na kojima su se ukrašavali razni predmeti: kamen, crijep, drvene kutije i ostalo tehnikom decoupaga.

Završeno obilježavanje Dana MO Banderovo

Organizirana je posjeta Villi Ružić na Pećinama uz stručno vodstvo povjesničara umjetnosti i skrbnika knjižnice i zbirke Mažuranić-Brlić-Ružić, Theodora de Canziani.

 U utorak, 11. listopada u jutarnjim satima održana je besplatna akcija mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka. Akciji se odazvalo 20–tak mještana uglavnom starije životne dobi, a obavila ju je ekipa u sastavu: Blaženka Budimir, voditeljica Odsjeka za zdravstveni odgoj GDCK Rijeka, te dr. Zrinka Tandara i dr. Jasna Jerbić. U večernjim satima u dvorani Mjesnog odbora dr.sc.Danijela Lakošeljac, dr. med. voditeljica Epidemiološkog odjela održala je predavanje o gripi.

U znak sjećanja i zahvalnosti u Aleji branitelja na centralnom gradskom groblju Drenova te na spomeniku palim borcima stradalim u II svjetskom ratu koji se nalazi u Velebitskoj ulici položeno je cvijeće i zapaljene svijeće. Članovi Vijeća MO, Dinko Tamarut predsjednik SABA PGŽ i nekolicina građana minutom šutnje i riječima "Slava im" odali su počast svim stradalnicima.

U subotu, 22. listopada organiziran je turnir u briškuli i trešeti, a najkartaši turnira su naši sugrađani: Davor Juravić i Nikola Maravić.

Dani MO završili su otvorenjem izložbe radova sudionica kreativnih radionica, te druženjem s građanima. U dobroj atmosferi, razgovoru i ugodnom druženje sa građanima završilo je još jedno obilježavanje Dana Mjesnog odbora. (Đ.D.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Banderovo