MO Banderovo

02.11.2015.

Završeni Dani Mjesnog odbora Banderovo

Dani Mjesnog odbora Banderovo koji se već tradicionalno održavaju u mjesecu listopadu, pružili su nam u proteklih desetak dana zanimljiva zbivanja. Započeli su nizom kreativnih radionica za odrasle na kojima su se ukrašavali razni predmeti: kamen, crijep, drvene kutije i ostalo tehnikom decoupaga.

Završeni Dani Mjesnog odbora Banderovo

U četvrtak, 22. listopada u jutarnjim satima održana je besplatna akcija mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka. Akciji se odazvalo 20–tak mještana uglavnom starije životne dobi, a obavila ju je ekipa u sastavu: Blaženka Budimir, voditeljica Odsjeka za zdravstveni odgoj GDCK Rijeka, te dr. Zrinka Tandara i dr. Jasna Jerbić.

U znak sjećanja i zahvalnosti u Aleji branitelja na centralnom gradskom groblju Drenova, te na spomeniku palim borcima stradalim u II svjetskom ratu koji se nalazi u Velebitskoj ulici položeno je cvijeće i zapaljene svijeće. Članovi Vijeća MO, Dinko Tamarut predsjednik SABA PGŽ i nekolicina građana minutom šutnje i riječima "Slava im" odali su počast svim stradalnicima.

U večernjim satima u dvorani Mjesnog odbora održano je predavanje o prevenciji ozljeđivanja i osnovama prve pomoći i samopomoći dr. Zrinke Tandare i Blaženke Budimir. U subotu, 24. listopada organiziran je turnir u briškuli i trešeti, a Dani MO završili su u utorak, otvorenjem izložbe radova sudionica kreativnih radionica, te druženjem s građanima.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Vijeće MO Banderovo Nade Pindulić i otvorenja izložbe, dio ženskog zbora Kluba umirovljenika Belveder otpjevali su nam nekoliko prigodnih pjesama, gđa Eufemija Dundović izrecitirala nam je nekoliko pjesama iz svojih zbirki pjesama "Koraljni grebeni" i "Nemirni slap".

U dobroj i raspjevanoj atmosferi, razgovoru i ugodnim druženjem sa građanima završilo je još jedno obilježavanje Dana Mjesnog odbora.

(Đ.D.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Banderovo