MO Kantrida

11.04.2017.

Uređenje plaže Bivio

Za sezonu kupanja 2017. godine koja počinje 1. lipnja, u sklopu redovnog održavanja pomorskog dobra izvode se radovi na središnjem dijelu postojeće plaže Bivio.

Plaža Bivio

Krajem 2016. godine, u sklopu održavanja plaža, izvedeni su radovi zaštite stijenskog pokosa čime su stečeni uvjeti za daljnje uređenje plaže Bivio. U sklopu redovnog održavanja pomorskog dobra u tijeku su radovi na središnjem dijelu plaže Bivio, na mjestu najvećeg oštećenja betonskog sunčališta, ispod novouređenog stjenskog pokosa. Ovaj dio plaže čini betonsko dotrajalo sunčalište koje se često urušava djelovanjem valova, a koje je ranijih godina djelomično obnavljano i zaravnano kako bi ga plivači mogli koristiti. Na ovom dijelu obale ponad plaže povremeno su nastajali i odroni s odvalama većeg kamena sa stjenskog pokosa na plažu.

Radovi će biti dovršeni do sezone kupanja 2017. godine koja počinje 1. lipnja.U tijeku su radovi obnove sunčališnog platoa, u čijem sklopu se izvode podmorski radovi sanacije oštećenja obale, radi zaštite od djelovanja mora koje sada ulazi pod sunčalište. Ovim radovima izvest će se staza ponad plaže sa proširenjem od stubišta do mjesta gdje je ranijih godina bio tobogan, a od staze do mora obnovit će se sunčalište sa molićem i ulazom u more. Na istoj plaži šljunčani dio dohranit će se šljunkom.

također, na plaži će se u sklopu priprema za ovu sezonu kupanja postaviti novi sanitarni čvor s muškom i ženskom jedinicom te spremnikom otpadne vode, što će, s obzirom na kapacitet plaže, uz postojeći zidani sanitarni čvor zadovoljavati potrebe. Pored ovih radova do sezone kupanja planira se postavljanje ograde na vrhu stijenskog pokosa i jedne nove penjalice za ulaz kupača u more, jedna svlačionica te tuš na novom mjestu. Sveukupna cijena radova za uređenje plaže Bivio iznosi: 1.172.855,63 kune sa PDV-om.

Radovi će biti dovršeni do sezone kupanja 2017. godine koja počinje 1. lipnja.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Bivio