MO Drenova

08.12.2014.

Sveti Nikola razveselio najmlađe Drenovčane

Hvale vrijednom suradnjom djelatnika i učenika Osnovne škole "Fran Franković" te Vijeća MO Drenova i ove godine, u srijedu navečer, priređen je već tradicionalni doček Svetom Nikoli na Drenovi u školskoj dvorani.

Sveti Nikola razveselio najmlađe Drenovčane

Svečana priredba u kojoj su sudjelovali učenici nižih razreda privukla je pažnju mnogobrojne djece i njihovih roditelja, a svaki nastup izvođača popraćen je dugotrajnim i toplim pljeskom. Stvarno zasluženim!

U programu je nastupao Mali zbor učenika pod vodstvom učiteljice Đurđice Zoretić te recitatori pod vodstvom  učiteljice Vinke Bačić. Recitatori su nam otkrili što očekuju od Svetog Nikole. Kako se dočekuje Sveti Nikola dočarali su nam i mali lutkari pod vodstvom učiteljice Brigite Janeš Reš.
 
Plesna skupina Porto Ri pod vodstvom učiteljice Ive Štimac suvereno je vladala plesnim podijem, kao i plesna skupina nižih razreda pod vodstvom učiteljice Irene Drnić.
 
Dolazak Svetog Nikole najavili su mali anđelići, a sam Nikola obratio se djeci i pozvao ih na podjelu darova. Cijelu priredbu koordinirale su i vodile učiteljice Roberta Kelava i Majda Dobovičnik.
 
Ovogodišnjim darivanjem najmlađi Drenovčani imaju priliku saznati kako je nastalo ime Drenova u bojanki  "Priča jednog drena" učenice Lucije Žužić koja je, inspirirana akcijom sadnje drena, napisala maštovitu priču, te ju i prevela na čakavsko narječje. Bojanku su tijekom protekle školske godine ilustrirale njezine vršnjakinje Josipa Knežević i Karla Rajkovača.

Predsjednik Vijeća MO Drenova Damir Popov zahvalio se autorima bojanke i uručio im prigodne darove, zahvalu je uputio i ravnatelju mr.sc. Marku Starčeviću, te djelatnicima i učenicima škole za dugogodišnju suradnju. Tiskanje bojanke i nabavku poklon paketa omogućilo je Vijeće MO Drenova u suradnji s Odjelom za gradsku samoupravu i upravu.

(D.L.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Drenova