MO Drenova

18.07.2012.

Središnja proslava Dana Drenove

Središnja proslava Dana Drenove započela je u subotu navečer otvaranjem izložbe likovnih radova na otvorenom Pul crekve, na kojoj su sudjelovali drenovski likovni umjetnici Alberto Mihich, Biserka Mihić, Biserka Pintač, Marija Dornik, Pavo Marčinko, Marijana Oršulić i Dina Lučić.

Središnja proslava Dana Drenove

Gužvu i veselje na trgu pokrenuli su potezači konopa. Iako konkurencija nije bila brojna, tri jake ekipe sudjelovale su u natjecanju u kojem je pobijedila ekipa Stare gedore s Drenove, drugoplasirana je ekipa Halubja, a treće mjesto osvojili su potezači konopa iz Rukavca. Pehari i medalje podijeljeni su odmah nakon takmičenja.

Alen Polić, voditelj programa najavio je svečano otvaranje uz  Prve riječke mažoretkinje, dobitnice raznih priznanja na gradskoj i državnoj razini koje ove godine putuju na Europsko prvenstvo u Francusku. Svojim skladnim plesom i koreografijom privukle su pažnju sve brojnije publike na trgu. istovremeno se u prostoru MO Drenova na katu otvarala izložba drenovskog slikara naive Tihomira Ivančana.

Plesni program djece iz Dječje igraonice Drenjulica koja su nam otplesala svoja dva plesa Vaca Vaca i Judas, izmamio je osmjehe publike i veliki pljesak.

Pokazna vježba, odnosno demonstracija vještina članova Taekwondo kluba Drenova pod vodstvom trenera Vedrana Tute i Krunoslava Korlata na vrlo atraktivan način prikazala je tehniku samoobrane uz elemente rekreacije. Taekwondoklub drenova osnovan je prije šest godina i okuplja oko četrdesetak djece različitih uzrasta.

Središnja proslava Dana DrenoveČlanovi Udruge Dren uz šternu na Cvetkovom trgu, predstavili su se Drenovčanima svojim proizvodima od drenjule. Bilo je tu raznih kolača, kao i likera od drena koje su zainteresirani mogli kušati. Prodajom prigodnih pregača i majica s  logom drena, te radom udruge nastoje promovirati drenjulu kao pomalo zanemaren plod, postati prepoznatljiv brend Drenove i uključiti što više sugrađana u svoju djelatnost, pod geslom: Zdrav k'o dren(ova) .

Socijalna zadruga Put na svojem je štandu izložila radove svojih članova koji na taj način pomažu radu udruge i socijalizaciji svojih članova. Gosti večeri bili su i članovi KUD-a Braće Radić iz Visokog- Prigorje, rodnog mjesta župnika Marijana Benkovića koji je bio domaćin svojim sumještanima. Otpjevali su i otplesali nekoliko svojih pjesama odjeveni u narodne nošnje svoga rodnog kraja.

Nakon podjele nagrada i priznanja u Akciji Birajmo najljepšu okućnicu i balkon, Alen Polić otpjevao je svoje poznate hitove što je već mnogobrojnu publiku podiglo na noge, tako da je skoro cijeli Cvetkov trg postao plesni podij. Dobro raspoloženje nastavilo se uz Grupu Fiesta koja je prisutne zabavljala do dugo u noć.

U nedjelju su se u prijepodnevnim satima odigravali turniri u briškuli i trešeti na Lokvi. 

U raznolikom i bogatom programu obilježavanja Dana Drenove koje Vijeće MO Drenova već niz godina realizira u suradnji s Gradom Rijeka, sudjelovalo je mnogo Drenovčana iz kulturno-umjetničkih i sportskih društava, udruga i ustanova, na čemu im se posebno zahvaljujemo. Nadamo se da je svatko pronašao ponešto za sebe u  realiziranim sadržajima, ono što ga zanima i veseli. 

Posebno se zahvaljujemo ovogodišnjim  sponzorima i donatorima: Ugostiteljsko trgovačkom obrtu Dominus i Boćarskom klubu Drenova, Katherini Trinajstić, vijećnici iz prošlog saziva Vijeća MO Drenova, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Drenova, kao i Pekari Sokol.

(D.L.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Drenova