MO Drenova

15.07.2014.

Sportska srijeda i Zelena nit Drenove

Sportska srijeda dovela je na Cvetkov trg drenovske sportaše i klubove koji tijekom cijele godine marljivo treniraju i postižu uspjehe na svojim poljima. Dani Drenove prilika su da se svi zajedno sakupe, druže i pokažu jedni drugima ono u čemu su najbolji.

Večer je otvorena nastupom seniorske postave Prvih riječkih mažoretkinja. Dobitnice su brojnih nagrada na državnom i europskom nivou i jedan su od simbola Grada Rijeke. Za jesen očekujemo i nastavak njihovih aktivnosti na Drenovi, odnosno formiranje nove grupe s trenericom Edom Kurtović u prostoru Sportskog kluba Leone na Cvetkovom trgu.

Taekwondoklub Drenova uz vodstvo trenera Vedrana Tute i Krunoslava Korlata prezentirao je publici dio naučenih vještina te promovrao Taekwondo kao natjecateljski sport i borilačku vještinu. U klubu trenira četrdesetak djece, a njihov nastup bio je atraktivan kao i uvijek do sada. Vedran Tuta i Taekwondoklub Drenova dobitnici su godišnje nagrade – priznanja Vijeća MO Drenova za promicanje sporta na Drenovi.

Predstavio nam se i Malonogometni klub Drenova i njihov trener Bojan Adžamić, uz ništa manje atraktivan nastup od prethodnih.  Škola nogometa Drenova uz simpatične male nogometaše od kojih su neki zasigurno i budući reprezentativci pokazala nam je nogometne vratolomije, kako kažu, najpopularnijeg sporta na svijetu. Inače se treninzi MNK Drenova, odnosno Škole nogometa Drenova odigravaju na nogometnom igralištu Ronjgi i na Toreti.

Rirockclimbingclub nije zbog loših vremenskih prilika održao pokaznu vježbu na Velom vrhu kako je najavljeno, već u skloništu u Ulici Ružice Mihić gdje se održavaju i njihovi redovni treninzi. U ime kluba publici su se predstavili predsjednik Vladimir Šoić i Vitomir Maričić, inače pročelnik Alpinističke sekcije. Kako su nam najavili, spremaju se na ekspediciju u daleku Aziju, na uspone više od 7000 metara. Očekujemo ih pri povratku uz najavljene dokumentarne filmove koje namjeravaju snimiti.
Večer je završila nastupom djevojaka iz Plesne grupe Flame koje su nam se predstavile s dvije koreografije. Voditeljica Paola Vukelić pozvala je djecu da im se pridruže, treninzi se održavaju u Ciottinoj ulici, a članovi grupe su djeca svih uzrasta, od 3. godine pa do studentske dobi.

Na kraju prezentacije sportskih klubova i udruga potrebno je zahvaliti se ton majstoru cijele priredbe, mladom Drenovčaninu Toniju Nemazu. Sportska srijeda pokazala je u punom svjetlu sportaše i klubove i  njihove vrijedne trenere koji djeluju na području Drenove te u bližoj ili daljoj okolici zbog nedostatka odgovarajućeg prostora na Drenovi. Želimo im puno uspjeha u budućim aktivnostima. A Drenovi svakako jednu lijepu sportsku dvoranu!

U četvrtak navečer predstavile su nam se Udruge Dren i Bez granica, promovirajući svoj najnoviji projekt Zelenu nit Drenove koji podržavaju Grad Rijeka i Udruga Smart u sklopu kampanje Hrvatska volontira. Zelena nit povezuje drenovske šterne, Zavičajni muzej, vrtić, školu, drenjule, amfiteatar, Cvetkov trg ,lokvicu, knjižnicu i Veli vrh, sve one točke koje oplemenjuju naš svakodnevni život.  Više o ovom zanimljivom projektu možete pročitati na web stranicama Udruge Dren i Bez granica.

(D.L.)

Tagovi: