MO Podmurvice

22.11.2017.

Posjetili smo Katedralu sv. Vida, tunel i Casu Venezianu

U subotu, 18. studenoga u sklopu programskih aktivnosti iz područja kulture Vijeća mjesnog odbora Podmurvice održana je vođena šetnja Rijekom koja je obuhvatila posjetu Katedrali sv. Vida, riječkog podzemlja nekadašnjeg vojnog tunela i Casu Venezianu.

Posjetili smo Katedralu sv. Vida, tunel i Casu Venezianu

Zahvaljujući stručnom vodstvu povjesničara umjetnosti Theodora de Canzianija, uz sunčani jesenji dan šetnji se odazvalo oko 140 zainteresiranih posjetitelja koji su željni upoznavanja s povijesnim, kulturološkim i umjetničkim vrijednostima grada. Izuzetno veliki odaziv posjete iznenadio je i same organizatore.

Šetnju smo započeli zanimljivim izlaganjem o povijesti i baštini Katedrale sv. Vida, a nastavili riječkim podzemljem nekadašnjim vojnim tunelom koji je otvoren za javnost u svibnju ove godine. Izlaskom iz tunela došli smo u dvorište OŠ/SE Dolac sa kojeg se pruža pogled prema zgradi Dolac 7 poznatoj kao Casa Veneziana.

Prema komentarima i reakcijama sudionika svi su bili oduševljeni iscrpnim izlaganjem g. Theodora kojem se ovom prilikom posebno zahvaljujemo te očekuju da što prije organiziramo slijedeću šetnju.

U planu za ovu godinu je organizacija još jedne šetnje gradom u mjesecu prosincu, a o datumu i lokaciji obavijestit ćemo zainteresirane putem medija.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Podmurvice