MO Podvežica

30.05.2014.

Podvežičke rožice

Alenka, Dorotea, Klara, Barbara, Marica, Katarina, Ana, i Klaudija su imena vlasnica najljepših okućnica Podvežice, uz stanare kbr. 2a u Ul. Andrije Peruča i kbr. 5 u Ul. Vlade Grozdanića, te dječjih vrtića "Vežica" i "Galeb". U četvrtak, 29. svibnja u prostorijama mjesnog odbora imale su priliku upoznati se i razmijeniti iskustva u vrtlarenju.

Podvežica

Puno smo saznali o ovogodišnjim nametnicima (lisne uši, puževi ), kako ih se riješiti ( recepti su razni, od onih prirodnih - koprive do mlijeka - pa do kemikalija ), o tome kako korov brže raste od ruže, te do novih saznanja o cvijeću ( hibridima i starim sortama ), te do onih o klimi ( krasno je kišno proljeće, ne treba zalijevati, ali i trava i korov buja, ljeta gdje se troše litre i litre vode, a o njenoj cijeni ne treba ni govoriti ) i naravno cijenama ne samo vode, nego i alata, zemlje i sadnica, ali eto kako kažu kad se "navučeš" ne možeš prestati.

Zahvaljujemo svima koji su se javili i pokazali nam svoj balkon ili okućnicu, odnosno pružili priliku komisiji, a  i ostalim građanima da uživaju u istima, ali kroz ovaj članak reći ćemo hvala i onima koji nas nisu zvali, ali su uredili svoj vrt, balkon ili javnu površinu te time uljepšali Podvežicu.

(G.P.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Podvežica