MO Mlaka

27.05.2013.

Oživimo park Mlaka

Vijeće mjesnog odbora Mlaka i ove godine nastavlja inicijativu održavanja raznih programa na otvorenom kako bi prezentiralo svoj rad što većem broju građana Rijeke, pa je u subotu 18. svibnja organiziralo cjelodnevnu kulturnu manifestaciju pod nazivom "Oživimo park Mlaka".

Oživimo park Mlaka

Program je započeo u 10 sati sportsko-zabavnim igrama pod nazivom "Mlaka Challenge 2013" u kojem su sudjelovale ekipe učenika osnovnih škola "Podmurvice" i "Gelsi". Zadatak je bio prijeći stazu prema karti te na svakoj kontrolnoj točki u što kraćem vremenu riješiti zadatak uz sudjelovanje svih članova.

Nakon uzbudljivih igara, puno smijeha, zabave, kreativnosti, pozitivnog rivalstva, navijanja, a sve uz pomoć i organizaciju odreda izviđača "3. maj" pobjednicima su uručeni pehari, a svim učesnicima zahvalnice za sudjelovanje i slatkiši. Najbolje plasirana ekipa su "Gelsomini", 2. mjesto osvojili su "Vatreni", 3. su "Nepobjedivi", a 4. "Klinci s Mlake".

Tijekom cijelog dana na prostoru parka Mlaka i njegovoj okolici odvijala se Likovna kolonija "Rijeka-Mlaka 2013". Sudjelovalo je 17 učesnika od amatera i studenata do akademskih slikara. Vijeće MO Mlaka je svim prijavljenima poklonilo slikarsko platno.

Stručno povjerenstvo u sastavu mr. art Želimir Hladnik i voditelj Likovne kolonije Vladimir Provči dodijelilo je sljedeće nagrade:
1. nagrada "Likovna Mlaka" u iznosu od 2.000,00 kn - Petar Đakulović
2. nagrada "Giardino pubblico Mlacca" - 1.000,00 kn - Tihomir Guljaš
3. nagrada štafelaj (u vrijednosti 700,00 kn) - Sava Majdandžić

U kulturno-umjetničkom dijelu programa održan je koncert zbora "Studentski vokalni studio Rijeka" pod vodstvom prof. Helge Dukarić Dangubić.

Mnogobrojna publika svih uzrasta uživala je u cjelodnevnom druženju na otvorenom, te možemo reći da je park Mlaka barem na jedan dan postao dio "žive riječke scene".

(S.S.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Mlaka