MO Podmurvice

14.05.2015.

Otvoren multisenzorički vrt

Dio zelene površine okoliša Učeničkog doma Podmurvice preuređen je u multisenzorički vrt koji se prostire na 5000 m² i jučer je svečano otvoren. Terapijski vrt rezultat je zajedničke inicijative Društva tjelesnih invalida Grada Rijeka, Učeničkog doma Podmurvice i Mjesnog odbora Podmurvice.

Otvoren multisenzorički vrt

Vrt će služiti korisnicima doma, kao i članovima Društva, ali i svim građanima za provođenje slobodnog vremena, sudjelovanjem u hortikulturalnim i nehortikulturalnim aktivnostima, te za produbljivanje suradnje partnera na projektu, kao i drugih udruga koje okupljaju socijalno osjetljive skupine.

U zelenoj oazi smještenoj u središtu Rijeke građani će se moći šetati i odmarati, rekreirati, a u blagodatima vrta uživati će i svi učenici kojima će to biti mjesto za bijeg od svakodnevnih školskih obaveza i stresa. Vrt sadrži i taktilnu stazu, te klupice od različitih materijala poput drva, metala, kamena i sijena, a u planu je i postavljanje kamene staze. Financijsku podršku uređenju vrta koji se sastoji od maslinika, mediteranskog bilja, romantične, te refleksološke staze, dali su Europski gospodarski prostor Kraljevine Norveške, te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

(Đ.D.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Podmurvice