MO Drenova

14.04.2015.

Održana prva ovogodišnja akcija dobrovoljnih darivatelja krvi

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnih darivatelja krvi održana je ovoga četvrtka u prostoru MO Drenova u organizaciji Društva dobrovoljnih darivatelja krvi Drenova, Gradskog društva Crvenog križa i Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka.

Dobrovoljno darivanje krvi

Novim vizualnim simbolom darivatelja i natpisom "Više od krvi" daje se poruka o darivanju krvi koje se ne prekida i ide dalje, odnosno poruka da je taj plemeniti čin stalna potreba. Ovoj proljetnoj akciji na Drenovi odazvalo se 39 darivatelja, a prikupljene su 33 doze krvi. Nakon održane akcije u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenova održan je ručak za sve darivatelje u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. Sljedeća akcija u našem mjesnom odboru održat će se 13. srpnja u okviru obilježavanja Dana Drenove.
  
Na stranicama Dobrovoljnih darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka mogu se pronaći sljedeće informacije:

Čovjek je darivatelj krvi. Krv je LIJEK koji nije moguće proizvesti na umjetan način, a jedini izvor toga lijeka je ČOVJEK. Osnovni principi darivanja krvi su anonimnost, besplatnost, dobrovoljnost i solidarnost.

Krv možete darivati:
- na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi organiziranim u općinama i gradovima kao i mjesnim odborima Grada Rijeke
- na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi na fakultetima i u srednjim školama
- u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, Cambierieva 17, i to ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 15, te srijedom od 8 do 19 sati.

Darivatelj krvi je aktivni sudionik u liječenju bolesnika.

Ukoliko Vas zanima nešto više o dobrovoljnom darivanju krvi i terminima akcija na terenu, obratite se Gradskom društvu Crvenog križa Rijeka na Trgu Republike Hrvatske 2/II, ili na broj telefona: 051/213-873 ili mail gdck-rijeka@ri.t-com.hr.

(D.L.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Drenova