Malonogometni turnir mjesnih odbora

02.06.2015.

Odigran 5. Kup Delte

Na malonogometnom turniru održanom proteklog vikenda na sportskom igralištu Delta riječki su se mjesni odbori po peti put za redom uključili u obilježavanje Dana Svetog Vida uz potpunu pobjedu grada. Obzirom na prigodu, ugodnu atmosferu i međusobno drženje, naša je Rijeka i njena sportska mladost odnijela još jednu pobjedu kojoj se u samom natjecateljskom dijelu pridružila ona Grada Trsata.

Debitanti na turniru, ali očigledno iskusni maheri nogometne lopte, naši su Trsaćani 28 puta prisilili svoje protivnike da vade loptu iz mreže. Toliko smo im mi izbrojali, a nadamo se da će nam oni slijedeće godine reći koliko je stuba Petra Kružića jer ih, dakako, očekujemo opet. Jedini nepobijeđeni iz sraza s Gradom Trsatom izišli su razigrani i maštoviti dečki s Pehlina kojima je nakon tog neodlučenog rezultata i ulaska u četvrtfinale čini se ponestalo inspiracije za korak više.

Od domaćina - suorganizatora - ulaskom u četvrtfinale Centar-Sušak pokazao je najviše, Školjić je ostavio trag, a Luku možda vidimo dogodine. Mlaka - momčad koja u sportskom dijelu do sada nije postizala zapaženije rezultate - ove je godine igrala sve samo ne mlako. Žustro, brzo, organizirano i pod budnim okom mentorice i voditeljice, ova je ekipa "zapela" tek u finalu i potpuno zasluženo odnijela srebro.
Mentor i voditelj očigledno je nedostajao hrabrim, ali neinformiranim dečkima s Brašćina-Pulca. Usprkos u startu oduzeta tri boda zbog nedolaska na prvu utakmicu (neznanje, kažu, ne opravdava) dečki su se sportski upustili u borbu s jakim protivnicima - Gradom Trsatom i Pehlinom i naposlijetku odnijeli plaketu za fair-play.

Poput Trsaćana i dečki s Potoka pojavili su se po prvi put. Dok prve očekujemo dogodine da potvrde svoju kvalitetu, druge  očekujemo da nam pokažu koliko su napredovali. Službenici i namještenici Grada Rijeke tradicionalno korektni, disciplinirani i točni, ali je grad pod okriljem zmaja ipak u četvrtfinalu bio jači od njih.

Branitelji zlata - Srdočani - napravili su očigledno smjenu generacija, a njihova  mladost započela je put starijih kolega. Za sada bronca, a koju godinu kasnije...tko zna, dok prošlogodišnja bronca Dražanima ostaje za sada njihov jedini trofej s ovog turnira. Dečke sa Škurinja, nakon što su shvatili da Sveti Nikola ne daruje bodove i nakon što su prekoračili Potok, u četvrtfinalu zaustavila je svježina Srdočana.
Poput Srdoča jednako svježi i željni igre nakon razigravanja u grupama ostali su mladići s Gornje Vežice. Za postizanje prave forme i uigranosti vjerojatno im je nedostajala utakmica s Gornjim Zametom, kao što je momčad Gornjeg Zameta nedostajala cijelom turniru. Slična sudbina Gornjeg Zameta zadesila je skoro i Zamet, ali je njihov agilni voditelj ipak uspio u posljednji čas pohvatati konce svoje momčadi. Dovoljno za čvrst i sportski nastup, nedovoljno za ozbiljniji rezultat.

Ipak, ma koliko nagrade i pobjede imaju svoju draž, vjerujemo da smo svi zajedno još jednom postigli svrhu Kupa Delte - zabavu, druženje i upoznavanje kroz sportsko nadmetanje - rezultat koji posvećujemo našem sugrađanima i našem gradu.