MO Pećine

10.07.2012.

Nova plaža za pse - Brajdica na Pećinama

Početkom srpnja u istočnom dijelu grada, na Pećinama, uređena je nova plaža za pse Brajdica, pa je tako Rijeka dobila i drugu plažu za pse.

Nova plaža za pse - Brajdica na Pećinama

Naime, za cca 40.000,00 Kn  koliko je stajalo opremanje i uređenje ove male plažice,  gotovo preko noći kućni ljubimci , na veliku radost vlasnika ljubimaca  istočnog dijela grada, posebice Pećinara, dobili su svoj kutak za osvježenje.

Nova plaža za pse - Brajdica na PećinamaOvo je privremeno rješenje, jer je prema GUP-u na toj lokaciji neposredno kod ronilačkog kluba planirana marina, sigurno nije idealno, jer je plaža malena za veliki broj onih koji se sada  u vrelim ljetnim danima rashlađuju tu zajedno s kućnim ljubimcima.

Nisu najsretniji ni oni malobrojni kupači, mahom stanari s Brajdice koji su se ranijih godina kupali na ovoj divljoj plaži koja im je najbliža, a sada je željeli to ili ne, dijele sa četveronošcima. No, oni imaju ipak veći izbor nego psi, jer je na ostalim Pećinskim plažama zabranjen pristup psima, pa vjerujemo da to sada ni ne bi trebao biti neki veći problem.

Nova plaža za pse - Brajdica na PećinamaIpak  je uočen jedan nedostatak, koji  je i rješiv, ukoliko se svi korisnici plaže budu pridržavali osnovnih propisa. Na plažici je neophodno postaviti više košarica za smeće, jer tijekom dana na tom malom prostoru boravi više kupača i vlasnika pasa, pa je ova jedna za sad, svakako nedostatna.

Očekujemo da će se i vlasnici pasa pridržavati ne samo važećih zakonskih propisa, već i osobnom kulturom i odgovornošću pridonijeti da ta mala plažica ne postane ruglo i razlog prepirki onih koji je koriste, jer samo povećanje broja košarica za odlaganje smeća sigurno neće biti dovoljno za održavanje čistoće ukoliko neodgovorni  korisnici  budu čekali plimu ili nekog drugog da ispere plažu od psećeg izmeta.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Pećine