MO Podmurvice

25.05.2016.

Na Podmurvicama otvoren park za istrčavanje pasa

U Ulici Plase na Podmurvicama danas je otvoren park za istrčavanje pasa opremljen spravama za igru i vježbu tzv. agiliti spravama za pse. Park je izgrađen na inicijativu građana i Vijeća MO Podmurvice koji su prepoznali potrebe svojih sugrađana.

undefined

Otvorenju parka nazočio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima, te predsjednica Vijeća mjesnog odbora Podmurvice Jadranka Žikić sa suradnicima. Park se prostire se na 600 m² ograđene površine. Središnji dio je travnat na kojem se nalaze sprave za istrčavanje pasa tzv. agiliti sprave, rub parka je pošljunčana staza s klupama, koševima za smeće i jednom kutijom s vrećicama za izmet.

Uređen je prema idejnom rješenju arhitekta Zdenka Novosela, a izvođači radovi bili su tvrtka Barić gradnja i KD Čistoća. Vrijednost investicije je 242.023,62 kuna, a sredstva su osigurana iz komunalnih prioriteta.

Gradonačelnik Vojko Obersnel pozdravio je prisutne istaknuvši da izgradnjom ovakvih sadržaja Grad Rijeka prati želje građana koji su ukazali na nedostatak ovakvih površina. Ovo je treći park u gradu, a do kraja godine planira se izgradnja još dva parka i to na području MO Banderovo i MO Sveti Nikola.

Na otvorenju parka predsjednica Vijeća MO Jadranka Žikić istakla je da je ova lokacija izabrana upravo zbog toga što se i ranije koristila za šetnju psima, te poželjela korisnicima ugodan boravak uz nadu da će se pridržavati pravila, jer imati kućnog ljubimca velika je odgovornost.

(Đ.D.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Podmurvice