MO Drenova

11.10.2017.

Izložbe povodom Dana drenjule u izložbenom prostoru MO Drenova

Pozivamo Vas na izložbu koja se održava u okviru manifestacije Dani drenjule, u izložbenom prostoru MO Drenova, Cvetkov trg 1, u četvrtak, 12. listopada 2017. godine s početkom u 19.00 sati. Na izložbi svoje radove – ulja na platnu izlaže desetak autora. Radovi su nastali tijekom prošlog mjeseca a slikari su tematski oslikali dren i Drenovu.

Otvorenje obnovljenog Cvetkovog trga na Drenovi

Izložba je plod organiziranog slikanja desetak autora koji su se odazvali i uključili u višednevne aktivnosti pod  nazivom Dani drenjule.  Naime, Pododbor za kulturu Vijeća MO Drenova u suradnji s drenovskom udrugom “Dren” začeo je po prvi puta ovu manifestaciju s ciljem da ona postane tradicionalna kako bi se dren kao biljka po kojoj i naše naselje nosi ime obilježio i kroz kulturno-zabavne i edukativne sadržaje.

Želja je organizatora animirati sve ljude dobre volje da svojim aktivnostima, kako umijećima u slikanju i fotografiranju, kao i u umijećima u kuhanju i pripremi svekolikih delicija od drenjule sudjeluju u programu. Ostali koji se nisu ove godine uključili aktivno, pozivamo da to učine dogodine.

Istovremeno se povodom Dana drenjula otvara i izložba fotografija Christiana Grailacha u  Ogranku Gradske knjižnice Rijeka na Drenovi.  Postav je moguće razgledati u radno vrijeme knjižnice od 13. listopada do 10. studenoga ove godine.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Drenova