Projekt Riječkog programa lokalnog partnerstva

18.10.2010.

Dječji park na Mihovilićima

Dječji park na Pehlinu, u Ulici Mihovilići, jedan od šest projekata odabranih na natječaju za Riječki program loklanog partnerstva za 2010. g., koji je realizirala Grupa građana Mjesnog odbora Pehlin, danas je i službeno otvoren za igru. Nekad zapuštena javna površina sada itekako pridonosi vizualnom izgledu Pehlina, a što je najbitnije u njemu će moći uživati stanovnici Pehlina svih uzrasta.

Dječji park na Mihovilićima

Projekt "Uređenje javne površine u Ulici Mihovilići" jedan je od šest projekata Riječkog programa loklanog partnerstva koji su prihvaćeni u 2010.g., a koje provodi Odjel za gradsku samoupravu i upravu Grada Rijeke. Za realizaciju navedenog projekta odobren je iznos od 29.350,00 kn koji se pokriva iz proračuna Grada Rijeke. Tim iznosom nabavljene su dječje sprave (klackalica, vrtuljak, ljljačka dvosjedna i dvije klupe) poduzeća Usluga d.o.o. iz Pakraca, te je izvršeno planiranje, niveliranje i valjanje plenuma za igralište, dobavljena i razasuta ilovača, drobljeni kamen i zemlja kao podloga za uređenje samog parka odnosno dječjeg igrališta.

Projekt se pripremao gotovo tri godine Vrijednost samog projekta daleko je veća jer je doprinos lokalne zajednice i privrednih subjekata koji su učestvovali u njegovoj realizaciji znatno veći od gore navedenog iznosa. Zahvaljujući Grupi građana MO Pehlin koju je predvodio Ivan Bogdanić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Pehlin, ovaj projekt se pripremao gotovo tri godine.

Treba spomenuti da se taj dio javne površine tokom tri prethodne godine čistio trima velikim radnim akcijama koje su organizirane od strane Vijeća MO Pehlin na kojima je učestvovalo oko 60 volontera (na svakoj), na kojima je strojevima poduzeća Dira gradnje i grajferima KD Čistoće iskopano i odvezeno oko 150m3 otpada, te dovezeno i nasipano 150m3 zemlje. Dječje sprave su dio opreme  čije je daljnje održavanje  u nadležnosti Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke.

Dječji park na MihovilićimaNadalje, Vijeće Mjesnog odbora Pehlin je sredstvima komunalnih prioriteta, tzv. "malih akcija" osiguralo  hortikulturno uređenje parka sadnicama drveća odabranim u suradnji sa gospodinom  Zoranom Tadićem, predstavnikom  Odjela za komunalni sustav grada Rijeke i gospođom Minorkom Modrić voditeljicom  RJ Održavanje zelenih površina pri komunalnom društvu Čistoća d.o.o. Dira gradnja d.o.o. donirala je 50m3 jalovine koja je razusta, a Pehlinkop d.o.o. je izveo usluge zidanja kamenih kocki. Sami građani Pehlina svojim volonterskim radom postavili su i učvrstili  dječje sprave.

Ovo je primjer kako loklana zajednica može "zajednički doći do boljih uvjeta življenja" što je ujedno i moto samog projekta Riječkog programa loklanog partnerstva. Ovaj hvale vrijedan projekt grupe građana Pehlin bit će dopunjen još jednim projektom Vijeća Mjesnog odbora Pehlin koji će doskora biti realiziran na Blažićevu, a također kao jedan od projekata u okviru Riječkog programa loklanog partnerstva za 2010.g.

Spoj dobre volje i dobre organiziranosti važani su čimbenici uspjeha. Pehlinari su još jednom pokazali da su sposobni kroz razne vidove suradnje učiniti svoje okruženje ugodnim za oko svima nama.

(D.F.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Pehlin
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 2