MO Luka

11.06.2013.

Dani Mjesnog odbora Luka

Dani mjesnog odbora Luka ove su godine trajali od 07. do 10. lipnja. Započeli smo trodnevnim malonogometnim turnirom kojim smo dali svoj doprinos obilježavanju Dana zaštitnika grada, Sv. Vida. Suorganizatori turnira su i susjedni mjesni odbori Centar - Sušak i Školjić te Direkcija za mjesnu samoupravu.

Dani mjesnog odbora Luka ove su godine trajali od 07. do 10. lipnja.  Započeli smo trodnevnim malonogometnim turnirom  kojim smo dali svoj doprinos obilježavanju Dana zaštitnika grada, Sv. Vida. Suorganizatori turnira su i susjedni mjesni odbori Centar - Sušak i Školjić te Direkcija za mjesnu samoupravu.

Sudjelovalo je 11 ekipa mjesnih odbora i ekipa Grada. Nažalost, Ženska nogometna ekipa Jack Pot morala je otkazati sudjelovanje, pa je planirana revijalna utakmica izostala. Prvaci turnira su članovi ekipe MO Zamet, koje smo nagradili peharom i pršutom. Drugo mjesto osvojila je ekipa MO Gornji Zameta, a treće ekipa MO Draga. Ekipe su dobile pehare, a njihovi članovi, odgovarajuću medalju.

U subotu 8. lipnja održali su se 10. Jubilarni „Likovni susreti u Jedrarskoj“.  Ova je priredba bila dijelom FIUMARE, Kvarnerskog festivala mora koji se na području našeg mjesnog odbora odvija od 5. lipnja i trajati će do 12. lipnja.

Pročelje gradske knjižnice u Bačvarskoj ulici bilo je izložbeni prostor na kojem smo izložili sve nagrađene dječje radove od 2004. do 2012. godine i radove odraslih slikara amatera sa sudjelovanja na ex tempore-u.

Ove je godine na likovnim susretima sudjelovalo 70-ero djece i 12 odraslih slikara. Dječji učesnici su bili predškolskog, osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta.  Sudjelovali su učenicu mnogih riječkih osnovnih škola među kojima su neki od njih  članovi LIADO-a (Likovno istraživačkog ateliera darovitih osnovnoškolaca), a neki članovi likovne radionice Art&hobby. Posebno veseli da su među učesnicima bili mladi slikari iz osnovnih škola iz Kastva, Brešca, Viškova, Matulji i Čavli. Prijave smo obavili u Jedrarskoj ulici, nakon čega su se mladi umjetnici rasporedili po cijelom području mjesnog odbora gdje su slikali. Gotove radove izložili smo na ocjenjivanje u Jedrarskoj ulici  gdje smo nagrađivali najuspješnije, a to su:

U kategoriji predškolskog uzrasta:
1.       Mia Delač (3 godine)

U kategoriji osnovna škola I – IV razred:
1.       Ana Cvek – OŠ Vežica
2.       Eleonora Chersi – OŠ Dolac
3.       Borna Guščić – OŠ Nikola Tesla

U kategoriji osnovna škola V – VIII razred:
1.       Ena Pražić – OŠ Eugen Kumičić
2.       Elizaveta Chernova – OŠ Belvedere
3.       Emily Cunjak – OŠ Andrej Mohorovičić

U kategoriji srednjih škola nagrađena je Petra Šporčić.
 
Najuspješniji su dobili priznanja i nagrade u slikarskom priboru prema propozicijama Pravilnika, a svi ostali zahvalnice za sudjelovanje.

Odrasli slikari su svoju izložbu gotovih radova postavili ispred kazališta uz fontanu gdje su i stvarali natječući se u extempore.

Stručni žiri u sastavu Zlata Tomljenović, Daina Glavočić i Sanja Marušić ocijenjivao je dječje radove i radove odraslih, među kojima je najbolji izloženi rad bio rad Pavla Marčinka, a najbolji za ex tempore, žiri je proglasio rad MING XIANG-a.

Dani mjesnog odbora Luka ove su godine trajali od 07. do 10. lipnja.  Započeli smo trodnevnim malonogometnim turnirom  kojim smo dali svoj doprinos obilježavanju Dana zaštitnika grada, Sv. Vida. Suorganizatori turnira su i susjedni mjesni odbori Centar - Sušak i Školjić te Direkcija za mjesnu samoupravu. U suradnji sa ŠRD „Luben“ organizirali smo  već 4. po redu „KUP MO Luka u udičarenju“. U nedjelju 9. lipnja po prekrasnom sunčanom danu 23 ribara u desetak barki lovilo je ribu na potezu od ušća Rječine do glave lukobrana od 8 do 12 sati.

Ulovljenu ribu vagali smo pod budnim okom suca Božidara Jakšića, sudionika i brojnih znatiželjnika na riječkom lukobranu, uz izloške „male burze nautike“ koja je kao i naše natjecanje u sportskom ribolovu bila dio Kvarnerskog festivala mora – FIUMARE. Vrijedni  ribiči su ulovili ukupno 266 ribica, koje zajedno čine ulov od 24.178 grama ribe.
 
Najuspješnije dame u kategoriji seniorki bile su:
1.       Stella Elkasović sa ukupno 3.869 grama ribe
2.       Željana Divanović sa ukupno 2.302 grama ribe, među kojima je bila i najteža – bugva teška 441 gram za koju je ova natjecateljica osvojila pehar za najveću ribu
3.       Jadranka Buškulić sa 2.014 grama ribe
Najuspješniji seniori bili su:
1.       Robert Lovrinić – 4.921 gram ribe čime je zaslužio prijelazni pehar KUP-a do slijedeće godine
2.       Anton Lenac – 2.728 grama
3.       Jovan Sekulić – 1.787 grama
 
Marin Skandović bio je najuspješniji junior sa 1.115 grama ribe i pripadajućom medaljom.

Dani MO Luka završili smo mjerenjem tlaka i razine šećera našim sugrađanima. Akcija se održala danas, 10. lipnja pred ulazom u mjesni odbor u Verdievoj 11, od 9 do 11 sati. Djelatnice gradskog društva crvenog križa Rijeka obavile su mjerenja na 40 osoba, 17 muškaraca i 23 žene. Najveći broj građana, njih 30 bio je dobi između 29 i 65 godina i 10 građana iznad 65 godina starosti. Mlađi od 29 godina nisu se odazvali. Građanima kojima su izmjerene vrijednosti izlazile iz referentnih okvira, savjetovan je odlazak liječniku.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar