MO Podmurvice

19.03.2015.

Čitateljski klub MO Podmurvice

Knjiga i čitanje oduvijek zauzimaju važnu ulogu u životu čovjeka, zato se osnivaju različiti čitateljski klubovi. Čitateljski klub je zajednica čitatelja koji se sastaju jednom mjesečno, raspravljaju o pročitanoj knjizi i iznose svoja mišljenja i uspoređuju dojmove.

knjiga

Čitateljski klub MO Podmurvice osnovan je 10. ožujka 2015. Voditelj kluba je Branka Šporar. To je prvi klub koji djeluje u nekom od mjesnih odbora i prvi čitateljski klub koji nije inicirala neka od knjižnica.

Na prvom susretu okupilo se deset članova. Susret je prošao u upoznavanju, druženju i razgovoru o dragim knjigama i piscima.

Pročitali smo ulomke iz knjige Julijane Matanović  „I na početku  i na kraju bijaše kava“. Pričanjem o kavi autorica se prisjeća svoga djetinjstva u kojem ju je uvijek budio miris svježe kave. Progovara i onome za čim danas žali, a to su obećane i nikad popijene kave s dragim ljudima. Da se to i nama ne desi, makar danas, mi smo na svom prvom druženju popili finu mirisnu kavu.

Čitateljski klub MO Podmurvice

Prva predložena knjiga za raspravu  na sljedećem susretu, 16. travnja,  je roman „Muškarac i dječak“ Tonyja Parsonsa, topla priča o odnosu oca i sina.

Budući da smo tek na početku i da smo do sada imali samo jedan susret, sve što vam je potrebno da nam se pridružite  jest  ljubav prema čitanju i volja da odvojite vremena za sastanak.

(B.Š.)

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Podmurvice