Predstavljan novi roman riječkog pisca Zorana Krušvara

13.11.2010.

Zoran Krušvar Kamova vratio kući

Autor: Valentina Mišković

"Kamov se vraća kući" treći je roman riječkog pisca Zorana Krušvara, koji je u petak navečer predstavljen publici u Narodnoj čitaonici Rijeka. Povodom obilježavanja 100. obljetnice smrti avangardnog pisca i pjesnika Janka Polića Kamova, u sklopu svih događanja koji su se proteklih nekoliko mjeseci održavali u Rijeci, predstavljanje ovog romana polako završava niz događanja.

Milan Zagorac

Inspiriran Kamovljevim likom i djelom, Krušvar je bio ponukan napisati "eksperimentalni, konceptualni, interaktivni, intertekstualni, metatekstualni, metroseksualni, multilateralni roman".

Knjigu su mu pomogli predstaviti dvije polaznice Laboratorija fantastike, Antonija Mežnarić i Tamara Crnko, koje su također objavljene u zbirci "Kamovo novo ruho", te dvojac stručnjaka za Kamova - Milan Zagorac i Mladen Urem.

Krušvarov roman je utoliko bizaran koliko i zabavan - osmišljen je kao interaktivni tekst gdje čitatelj može sudjelovati u završavanju romana. Postoji više završetaka, više zapleta ali ako je čitatelju baš po volji, može roman čitati i linearno.

U video prilogu pogledajte isječke sa predstavljanja te u galeriji nekoliko fotografija.