neizrečena nada o boljem mjestu na svijetu…

13.10.2011.

Željka Kovačević Andrijanić predstavila roman "Ulica neriješenih zagonetki"

Autor: Zoran Krušvar

Iako je roman "Ulica neriješenih zagonetki" već predstavljen ljetos na Trsatskoj gradini, ipak je privukao zainteresirane u prostor Filodrammatice. To potvrđuje informacije o velikom interesu za ovaj prvi roman Željke Kovačević Andrijanić, koju smo do sad imali priliku upoznati prvenstveno kao pjesnikinju.

Emocijama nabijen roman o porodici i njenom raspadu ispričan je kroz perspektive pet različitih likova, čije priče poput slagalice daju jednu zajedničku sliku. Iako se knjiga bavi tugom i nesretnim sudbinama likova, recenzentica romana, Kristina Posilović, ističe kako "roman obiluje neizrečenom nadom kako ipak postoji neko mjesto na svijetu gdje se tuga još nije rodila." Roman "Ulica neriješenih zagonetki" izdala je nakladnička kuća "Venerus" iz Rijeke, koja je ove godine objavila trinaest knjiga, većinom riječkih autora.

 "Ulicu neriješenih zagonetki" pomogle su predstaviti predsjednica riječkog ogranka DHK Silvija Benković Peratova i recenzentica Kristina Posilović, a publiku je kratko pozdravio i direktor nakladničke kuće Đani Venerus. Što su autorica i njene gošće rekle o romanu možete saznati iz priloga.