VIDEO

22.11.2019.

Zdravko Kopas u "Kloviću": Izložba 'svega što nestaje pred našim očima'

Autor: Damir Jevtić

U Galeriji „Juraj Klović“ otvorena je samostalna izložba fotografija Zdravka Kopasa pod nazivom „Kaleidoskop“. Izabrani motivi koje Kopas predstavlja dio su ciklusa "Slikanje svjetlopisom". Autor već samim naslovom navješćuje suštinu svoga rada – slikarski proces uz pomoć fotografije - odnosno da se služi strojem umjesto klasičnim kistom i bojom.

U Galeriji „Juraj Klović“ otvorena je samostalna izložba Zdravka Kopasa pod nazivom „Kaleidoskop“. Izabrani motivi koje Kopas predstavlja dio su ciklusa

Dario Sošić i Zdravko Kopas

Zdravko Kopas rođen je 1954.godine u Opatiji. Fotografijom se počinje baviti rano; nekoliko godina joj biva posvećen profesionalno. Nakon što se zaposlio u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji, radeći na promociji likovnih umjetnika, stvaralaštvo u tom mediju dospijeva mu u drugi plan. Sa suprugom Đurđicom Dehzad, 1993. godine u Rijeci, osniva umjetničku agenciju „Kopart“ koja djeluje na predstavljanju hrvatskih umjetnika te umjetnika iz susjednih zemalja. Vlastite radove izlaže od 2005. godine na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu u relevantnim galerijskim prostorima. Uz nagrade i priznanja član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Živi i radi u Rijeci, Opatiji i Hreljinu.

Izložba ostaje otvorena do 5. prosinca.