Art-kino Croatia

22.07.2019.

Završna svečanost Moje filmske priče: „Puni smo sjajnih dojmova i uspomena“

U Ljetnom Art-kinu održala se završna svečanost projekta Art-kina Moja filmska priča na kojoj su, za članove i članice Filmskog kluba 54+ koji su sudjelovali na radionicama u sklopu projekta, održane premijerne projekcije njihovih filmskih i animiranih uradaka. Svečanost za sve članove i članice Filmskog kluba 54+ ponavlja se u subotu, 20. srpnja u dvorani Art-kina u 19 sati.

Moja filmska priča

Nakon pune godine održavanja projekta Art-kina koji je iznjedrio više od 700 članova i članica Filmskog kluba 54+, jedanaest filmskih programa, četrnaest sastanaka Kluba i trinaest različitih kreativnih radionica namijenjenih za članove i članice kluba, Moja filmska priča privodi se kraju.

Na završnoj svečanosti naslovljenoj Moje filmske priče u petak, 19. srpnja u Ljetnom Art-kinu premijerno je prikazano trinaest kratkometražnih uradaka – dvije video reportaže, osam uradaka kratkometražne stop animacije, jednominutni film i dva kratkometražna igrana filma – koje su pod stručnom voditeljskom palicom Sanje Kapidžić, Martine Meštrović, Leona Lučeva, Brune Lovrenčića i Envera Krivca osmislili i snimili polaznice i polaznici radionica Video reportaže, Stop animacije, Filmske igre i Jednominutnog filma. Uz polaznike radionica, svečanom su događaju prisustvovali i njihovi uzvanici, obitelj i prijatelji, kojima su članovi Kluba 54+ s ponosom predstavili svoje radove, ali i projekt u cjelini.

- Za ovaj projekt Art-kina imamo samo riječi hvale i oduševljenja. Tako smo se lijepo zabavili, toliko toga naučili, stekli nova poznanstva, razvili nove interese. Sve je bilo na nivou – od filmskih programa, radionica, stručnjaka koji su ih vodili, svih djelatnika Art-kina, na čelu s ravnateljicom Slobodankom Mišković i voditeljem projekta Sašom Marcanom, koji su uvijek bili pristupačni i angažirani u svom radu. U kojem god obliku Filmski klub 54+ nastavi svoj rad, mi ćemo se uvijek i rado odazvati. Pune smo sjajnih dojmova i uspomena, rekle su zadovoljne članice kluba Biljana Ćiković i Mirna Greblo-Čop.

Sezona 2018/2019 u Art-kinu po mnogočemu je bila u znaku projekta Moja filmska priča, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim je Art-kino nastojao osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice. Članovi Filmskog kluba 54+ tako su tijekom kino sezone 2018/2019 mogli pohađati niz kreativnih radionica vezanih uz film, volontirati u realizaciji redovnih programa Art-kina i aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih mjesečnih filmskih programa i predlagati filmove koji će biti prikazani. Ranije spomenute brojke, naročito kada se gledaju učlanjenja u Filmski klub 54+, pokazuju da je riječ o kulturnom i društvenom projektu kakav se u ovom gradu za sugrađane starije od 55 godina trebao dogoditi. Zadovoljstvo učinjenim i postignutim iskazala je i ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković.

- Brojke govore same za sebe, no ono što me uistinu veseli reakcije su i komentari članova i članica Filmskog kluba 54+. Čuti da ste nekog svojim projektom vratili u mladenačke dane ili im pokazali prednost zrelijih godina, da ste pomogli razviti neočekivane ili dotad neispunjene afinitete prema kreativnom izražavanju, da se u Art-kinu osjećaju dobrodošlo i sretno – u tome leži naše najveće zadovoljstvo. Cijele smo sezone naporno radili da njihov boravak u Art-kinu učinimo što zanimljivijim, ljepšim i potpunijim. Gledajući rezultate u cjelini, mislim da smo u tome i uspjeli, poručila je ravnateljica Art-kina.

Nakon druženja u atriju i premijere filmova u Ljetnom Art-kinu, uslijedio je razgovor s polaznicima radionice koji je vodio Enver Krivac te dodjela zahvalnica za sudjelovanje u projektu, a autorice i autori predstavljenih filmskih i animiranih uradaka ispraćeni su velikim i zasluženim aplauzom. Završna svečanost Moje filmske priče za sve članove i članice Filmskog kluba 54+ ponavlja se i u subotu, 20. srpnja u dvorani Art-kina u 19 sati.